blog

Talent

Hotel 836

Wat is anno 2016 de grootste uitdaging voor de gastvrijheidssector? Hoe om te gaan met ‘disruptors’ als AirBNB, zegt u?

Talent

Volgens velen is het toch iets anders, en was het dat jaren geleden ook al: hoe kunnen ondernemers gastvrijheidstalent aantrekken én behouden, boeien en binden? Een beetje raar dan, misschien, dat we niets, maar dan ook helemaal niets hebben kunnen lezen in de vakbladen over de finale, afgelopen 7 juni, van het Hospitality Excellence Program 2016?

In dit programma, een coproductie van KHN en de 5 hoge hotelscholen, wordt veelbelovende studenten ieder jaar een uitdaging aangeboden. Vijf teams (met in ieder team één student van ieder van de 5 scholen) pakken een paar maanden lang een onderwerp bij de kop en doen daar onderzoek naar.

Aan het eind van de rit wordt van ze verwacht dat ze met voor ondernemers bruikbare dan wel inspirerende resultaten komen. Op 7 juni presenteerden de groepen hun projecten, op de hotelschool Den Haag.

De onderwerpen:

  • Gastvrijheidsconcepten in de stad van de toekomst
  • Kansrijke business modellen in de ketenhotellerie
  • Verantwoord ondernemen in restaurants
  • De impact van digitalisering van service op de gastbeleving
  • Het vermarkten van cultureel erfgoed met behoud van authenticiteit

Ik had het geluk de begeleider te mogen zijn van een van deze groepjes met talent. U heeft ’t gemist. Jammer. Maar niet getreurd: mocht u ooit het c.v. van een van deze excellente studenten onder ogen krijgen, dan gaat er hopelijk nu wél een belletje rinkelen (en een uitnodiging de deur uit).

Reageer op dit artikel