blog

Telefoonuitdaging

Hotel 606

Menig horecazaak gaat na kerst een tijdje dicht, veel chefs en hotelmanagers gaan met vakantie. Zo’n vakantie rond de jaarwisseling is de ultieme tijd voor reflectie. Waar ben ik dit jaar succesvol in geweest? Welke doelen heb ik afgelopen jaar gehaald? Maar ook de keerzijde van de medaille, waar ben ik níet succesvol in geweest en welke doelen heb ik níet gehaald? Om deze vragen echt te kunnen beantwoorden heb jij één ding nodig… rust!

Telefoonuitdaging

Welke rol speelt jouw mobiele telefoon daar in? Hoe vaak kijk jij tijdens jouw vakantie op je mobiele telefoon? Hoe vaak check je nog even je email of kijk je nog even snel op Facebook. Ongemerkt heb je jouw mobiele telefoon vaker in je handen dan je verwacht. Misschien ben je zelfs wel verslaafd aan je telefoon. Via deze link kun je dat testen…

Tijdens je welverdiende vakantie is er tijd voor jezelf en voor je gezin, familie en/of vrienden. Kortom genieten. Kan dat echt met een telefoon? Ik denk van niet. Het afgelopen jaar heb ik de proef op de som genomen en tijdens gezinsuitjes en vakanties mijn mobiele telefoon thuisgelaten. Het resultaat? Fantastisch wat een rust, ontspanning en vooral aandacht voor al het moois om mij heen.

Durf jij het aan om je telefoon thuis te laten of uit te doen en er echt voor jezelf, je gezin en/of vrienden te zijn? Ik daag je uit om het eens te proberen, en zelf te ervaren wat voor een impact jouw mobiele telefoon eigenlijk op je heeft.


Barteld Oppers werkte jarenlang in de hotellerie, onder meer als general manager in verschillende hotels van Accor. Hij heeft het vak inmiddels verlaten, en adviseert hotels met zijn bedrijf Yellow Monkey Innovation over het inrichten van de organisatie.

Reageer op dit artikel