fotoreportage

Foto’s Mama Shelter: strak en ludiek

Hotel

De Franse Mama Shelter Hotels, met vestigingen in Parijs, Marseille en Lyon, hebben er een Turkse dependance bij. In Istanbul opende de vierde vestiging van deze hotelketen waarvan ontwerper Philippe Starck ook nu weer het design voor zijn rekening nam.

Foto’s Mama Shelter: strak en ludiek

Al sinds de opening van de eerste Mama Shelter in 2008 weet Starck humor en strak design met elkaar te vermengen. Zo dienen in het bargedeelte kleurige zwembanden als decoratie, zijn de lampen in de kamers voorzien van maskers en is het plafond van de bar een groot krijtbord dat door plaatselijke kunstenaars is ingetekend.
Het nieuwe hotels telt 81 kamers. De receptie loopt over in een ruimte die zowel bar, restaurant, pizzeria, loungedeel en podium huisvest.

Foto’s: Francis Amiand