fotoreportage

Gallia: Oud, modern en hightech

Hotel

Modestad Milaan pakt uit met een bijzonder vijfsterrenhotel. De renovatie van het historische Excelsior Hotel Gallia kostte vele miljoenen. Oud, modern en hightech komen samen in dit Luxury Collection Hotel.

Gallia: Oud, modern en hightech

Excelsior Hotel Gallia bestaat uit twee gebouwen: het gerestaureerde historische paleis en een nieuwe vleugel met veel staal, glas en licht. Licht domineert het hele hotel. De renovatie is geïnspireerd op het verleden van het hotel, de stad en de mode, met veel hightechtoevoegingen.

De beroemde Milanese architect Marco Piva had de eer het hotel te renoveren. Hij benadrukte zoveel mogelijk het historische pand (1932), met art deco-voorgevel. Piva: ‘De uitdaging was om moderne details toe te voegen zonder dat het de historische betekenis aantast. In het nieuwe gedeelte is de beleving anders: hier geef ik de dynamiek van de stad weer.’
Het gebouw uit 1932 heeft een lobby, lounge, wijnkelder, bibliotheek, ‘cigar room’, bars, restaurants, spa, en een diversiteit aan kamers en suites.

Excelsior Hotel Gallia was voorheen het Le Meridien Hotel Gallia. Het hotel aan de Piazza Duca d’Aosta in Milaan is eigendom van Katara Hospitality uit Qatar. Katara Hospitality is ook eigenaar van het Amstel Hotel in Amsterdam. Het gerenoveerde hotel wordt geëxploiteerd door Starwood Hotels & Resorts Worldwide.

Reageer op dit artikel