fotoreportage

’s Werelds eerste vijfsterren Capsule hotel

Hotel

Het eerste vijfsterren Capsule hotel in de wereld is futuristisch, vernieuwend en anders dan alle andere hotels. J Capsule hotel is maar 7 meter breed en de standaardhotelkamer meet 9 vierkante meter. Materialen, vormen, licht, geuren en muziek worden gebruikt om positieve emoties te intensiveren. In het eerste kwartaal van 2016 wordt dit designconcept gebouwd in het district Pudong, Shanghai.

’s Werelds eerste vijfsterren Capsule hotel

Het J Capsule Hotel is speciaal ontworpen voor drukke steden waar de grondprijs hoog is. Het gebouw is slechts 7 meter breed, wat betekent dat het op een krappe kavel kan worden gebouwd. ODe meeste bouwelementen zijn geprefabriceerd en volledig duurzaam. Dit maakt dat het hotel in ongeveer 4 maanden kan worden gebouwd.
‘Het ontwerp van J Capsule Hotel is gericht op emoties van de gast: het concept is een vlucht uit de werkelijkheid. Door een reeks onverwachte en onwerkelijke ruimtes te creëren, spelen we in op emoties. Het design betovert de gasten en bepaalde geuren prikkelen herinneringen’, aldus designer Jon Sealey van het Londense architectbureau Marques & Jordy.

Kinetisch
Het interieur heeft bijzondere texturen en vormen. De lobby is bijvoorbeeld voorzien van een glazen wand. In de avond verschijnen dankzij speciale lichttechniek driehoekige vormen, wat een bijzonder effect geeft. De wand is ook nog eens kinetisch, waardoor het beweegt. Elke ruimte heeft een eigen functie en wowfactor. De veranderingen in de loop van de avond, met speciaal ontworpen verlichting, geven weer een andere energie en intensiteit.

Reageer op dit artikel