fotoreportage

Foto’s: Slapen in zonde bij Nassau in Breda

Hotel 1976

Midden in het centrum van Breda, in een voormalig klooster, opende hotel Nassau Breda recent de deuren. De geschiedenis van dit luxe lifestylehotel komt op verschillende manieren, soms met een knipoog, terug. Op de kamers hangen moderne schilderijen van uitdagende nonnen. Op alle 95 hotelkamers staat een fles ‘Holy water’ en in de biechtstoel van de kapel kunnen gasten hun zonden opbiechten middels een review.

Foto’s: Slapen in zonde bij Nassau in Breda

‘A ls je alles uit het leven wilt halen, is slapen een zonde’, zegt director of sales en marketing Pauline Brinkman. ‘Gasten zoeken een ervaring waarbij ze het onverwachte kunnen verwachten.’

Interieur staat voor het sobere leven van de nonnen

Zo verwijzen de bogen in de hotelbedden naar de bogen van de ramen in de kapel. En de zwarte kleur in het interieur staat voor het sobere leven dat de nonnen leidden op deze historische, katholieke plek. ‘Zwart wordt gecombineerd met goud, die kleur verwijst weer naar het royale en luxe van het lifestylehotel’, aldus Brinkman. De kleuren aubergine en olijfgroen zijn in het hele hotel toegepast en refereren aan de oorspronkelijke kleuren van de salons. In deze salons nuttigen gasten nu een drankje en een hapje.

Geen enkele kamer is hetzelfde

Elke hotelkamer heeft zijn eigen kenmerken met oude elementen. ‘Geen enkele kamer in het monumentale pand van Nassau is hetzelfde. De ene kamer heeft een plafond van houten balken, de ander heeft glas-in-loodramen. ‘De look and feel komen wel overeen, maar dankzij de wisselende oude elementen en indeling is iedere kamer uniek.’

Beeld: Joseph Briaire

Reageer op dit artikel