fotoreportage

Foto’s: Jam Hotel met beton in de hoofdrol

Hotel 926

In het hart van Brussel opende deze zomer Jam Hotel, een designhotel waar rauw beton de hoofdrol speelt in het interieur. ‘Geen al te gepolijste toestanden, maar informele elegantie gecombineerd met een warme en verrassende decoratie in dit mix & matchhotel’, zegt de drijvende kracht achter het nieuwe concept, Jean-Michel André. ‘Jam is een hotel van een nieuwe generatie.’

Foto’s: Jam Hotel met beton in de hoofdrol

Jam is gevestigd in een oud kantoorgebouw uit de jaren zeventig. Het ligt op de grens van het hippe Sint-Gillis en het chique Elsene in Brussel. ‘Beton, hout en kleurrijke details sieren het interier’, zegt Jean-Michel André. De betonnen wanden, vloeren en plafond in het restaurant, de bar en de lobby werden weer zichtbaar gemaakt. Daarnaast prijken in de lobby grote kunstwerken van beton. ‘Het steenachtig materiaal wordt tevens in elke kamer gecombineerd met massief dennenhout, wat een warm lowtechsfeertje teweegbrengt en comfort uitstraalt.’

Beeld: Oana Crainic

Reageer op dit artikel