fotoreportage

Foto’s: Net geopend The Student Hotel Eindhoven

Hotel 4719

The Student Hotel Eindhoven is donderdag 19 januari officieel geopend door Staf Depla, wethouder van Werk, Economie en Beroepsonderwijs. De eerste locatie van het hospitality concept in het zuiden van Nederland is bijna 80 meter hoog en is daarmee dé nieuwe blikvanger van de Eindhovense skyline.

Foto’s: Net geopend The Student Hotel Eindhoven

The Student Hotel Eindhoven dat met 400 kamers pal naast het centraal station ligt, combineert design en hotelfaciliteiten met short- en long-stay faciliteiten. Onder andere een gym, studiezalen, classrooms, bibliotheek, lounges, workshopruimtes, een auditorium en het aangrenzende bar-restaurant The Pool maken deel uit van The Student Hotel Eindhoven. Aan de bouw is in totaal 17 maanden gewerkt.

Eindhoven

Charlie MacGregor ceo en oprichter van The Student Hotel is ontzettend enthousiast over de uitbreiding naar Eindhoven: ‘Ik ben heel blij dat The Student Hotel eindelijk zijn deuren in Eindhoven opent. De stad heeft me altijd geïnspireerd door zijn frontrunner rol op het gebied van technologische ontwikkeling en design. Eindhoven is voor mij een stad waar mensen buiten de lijntjes durven denken en openstaan voor nieuwe ideeën.’

Next generation

Het vernieuwende concept speelt in op de behoefte van de ruim 28.000 ‘next generation’ studenten in Eindhoven en de vele expats die de stad voor kortere tijd ontvangt.  The Student Hotel Eindhoven grenst aan de campus van de Technische Universiteit Eindhoven, de Design Academy Eindhoven en het stadscentrum. Het terrein maakt onderdeel uit van het grotere herontwikkelingsproject Lichthoven, dat tot stilstand kwam tijdens de financiële crisis in 2008. The Student Hotel was de eerste investeerder in de wijk.

Vergaderen

The Student Hotel Eindhoven beschikt over twee verschillende Classrooms en één Boardroom , elk met een eigen karakter. De Classrooms en Boardroom zijn geschikt voor vergaderingen en presentaties voor gezelschappen tot 42 personen.

Restaurant The Pool

The Student Hotel grenst tevens aan café en restaurant The Pool; het food & beverage merk van The Student Hotel. The Pool, open voor ontbijt, lunch, diner én cocktails. Het concept van The Pool werd ontwikkeld door Bunmi Okolosi, die zijn ervaring onder andere opdeed bij driesterrenchef Heston Blumenthal.

Studeren

Met de opening van de nieuwe vestiging is The Student Hotel goed voor zo’n 400 studentenkamers in Eindhoven. Bij The Student Hotel Eindhoven kunnen studenten zonder wachtrijen of hospiteeravonden online een kamer boeken. Ze betalen een all-in prijs. Zo hebben alle bewoners de beschikking over een eigen customized fiets en kunnen ze gebruik maken van de inpandige gym.

Facts and Figures

Locatie: Stationsplein, Eindhoven

Grootte: 13.500 m²

Totale investering: € 30.000.000

Totale duur bouw: 17 maanden

Faciliteiten: bar-restaurant The Pool, gym, studiezalen, bibliotheek classrooms, workshopruimtes, lounges en een auditorium met 110 zitplaatsen.

Betrokken partijen
Interieur Ontwerp: …,staat creative agency
Architect: Sarafopoulos Architects en Architecten Cie, Amsterdam
Developer en Bouwbedrijf: BAM Bouw en Techniek en AM Real Estate Development

Start constructie: maart 2015

Aantal kamers en types: 400 in totaal

Reageer op dit artikel