fotoreportage

Horecainterieur: Eco-design hotel The Tire Station

Hotel 1377

Eco-design hotel The Tire Station, opende eind december de deuren in Amsterdam. Het hotel van de duurzame hotelketen Conscious Hotels telt 120 kamers.

Horecainterieur: Eco-design hotel The Tire Station

Het derde hotel van Conscious Hotels bevindt zich op steenworp afstand van het Vondelpark. Naast het hotel werden op de begane grond biologisch restaurant Moer en  eco-patisserie Sticky Fingers geopend.

Het pand, een voormalig bandenwisselstation van Michelin, werd volledig gestript en opnieuw ingedeeld  op de meest duurzame manier, met onder andere zonnepanelen, energie opgewekt door de wind, een warmte-koudeopslag en groen dak.

Lees ook: Milieuvriendelijke hotelketen wil fors groeien

Conscious Hotels

Conscious Hotels omschrijft zichzelf als de groenste hotelketen in het hart van Amsterdam, nu bestaande uit drie hotels: Conscious Hotel Museum Square, Conscious Hotel Vondelpark en Conscious Hotel The Tire Station. Een jaar later volgt een vierde hotel op de Westergasfabriek. De eigenaren streven ernaar zo duurzaam en ‘eco-sexy’ mogelijk te zijn. Zo is het ontbijt 100% biologisch, draaien ze op wind energie, zijn meubels van gerecyclede of gecertificeerde materialen en maken ze schoon zonder chemicaliën.

Lees hier zes simpele tips om (nog) groener te worden.

Reageer op dit artikel