fotoreportage

Foto’s: vernieuwd Apollo Hotel Amsterdam

Hotel 3232

Apollo Hotel Amsterdam, voorheen bekend als Wyndham Apollo, is volledig verbouwd. Alle kamers zijn aangepakt en ook het restaurant is helemaal vernieuwd. Het design is gedaan door Will Erens van het Belgische architectenbureau Too Many Agencies.

Foto’s: vernieuwd Apollo Hotel Amsterdam

Architect Erens heeft voor zowel kamers van Apollo Hotel Amsterdam als het nieuwe restaurant Bodon, La Grande Brasserie gekozen voor een mix van stijlen geïnspireerd op de jaren 20 tot en met de jaren 70; denk daarbij aan Art Nouveau, Art Deco, Palm Springs en post luxury, gecombineerd met de sportlijnen van de Olympische spelen die overal in het hotel terugkomen. 

Naast het het vernieuwde restaurantconcept is ook een 24-uurs lounge geïntroduceerd: The Living Room, by Bodon. Het hotel bood al plek aan The Harbour Club Zuid 

Het hotel is rijk gedecoreerd met een melange van fluweel, leer en marmer. Typerend is het vele gebruik van motieven, van de vloer tot aan het plafond. Een echte eye-catcher in Bodon is het handgemaakte tiffany glas in Lafayette stijl, maar ook de originele Parijse Patisserie bar en de lampen uit originele brasseries uit Frankrijk. 

Apollo Hotel Amsterdam

Apollo Hotel Amsterdam is een rijksmonument. Het Apollo paviljoen opende in 1928 haar deuren voor de Olympische Spelen. Het hotel beschikt over 223 kamers en suites en 5 zalen. Vanaf oktober 2017 sluit het hotel als eerste in Nederland aan bij het Tribute portfolio van Marriott.

Apollo Hotels staat met een omzet van 84,1 miljoen euro op plek 22 in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken.

Foto's

Reageer op dit artikel