fotoreportage

Horecainterieur: Hotel TwentySeven: alles over de top

Hotel 2734

Twenty Seven Hotel in Amsterdam wordt door hotelier Eric Toren omschreven als hét droomhotel. In de zestien suites siert het mooiste marmer de badkamervloeren, stroomt water uit kranen van duizenden euro’s en heb je voor de prijs van de bedden ook een luxe auto.

Horecainterieur: Hotel TwentySeven: alles over de top

Onder leiding van binnenhuisarchitect Wim van de Oudeweetering worden de zestien chique suites gecreëerd. Alles in subtiele goudtinten. In de wandbedekking is zijde verwerkt, tapijt komt uit Nepal en de gordijnen uit Italië.

Leestip: Eric Toren over zijn droomhotel

Toren verkocht begin 2016 de aandelen van zijn succesvolle hotel The Toren in Amsterdam. Met de opbrengst van de verkoop en hulp van vier andere investeerders kan op Dam 27 Hotel TwentySeven worden gerealiseerd.

‘Top van de top’

TwentySeven

Foto: Fotoburo Dijkstra

In de hoek van de suite bevinden zich het bed en de badkamer met een vloer en wastafels van marmer. ‘In iedere badkamer hangt alleen al voor €26.000 aan kranen. Is van een speciaal materiaal. Daar blijven geen vingerafdrukken op achter’, aldus Toren. ‘We gaan hier voor de top van de top.’ Alle kamers zijn geluiddicht en voorzien van de nieuwste techniek. Een overnachting – afhankelijk van de grootte van de suite – ligt tussen de €600 en €9000 per nacht. Laatstgenoemde geldt voor de gecombineerde suite die dan een groot gedeelte van de gehele verdieping inneemt, inclusief butler.

Service op topniveau

Het uitzicht bepalend, maar ook de locatie, het gemak, de rust en natuurlijk de service. Een incognito-ingang, maar ook een butlerservice, een persoonlijke assistent, -trainer, -shopper, hairstylist of nannyservice behoren tot de mogelijkheden.

Leestip: bekijk de eerste beelden van gerechten en het interieur van Bougainville van Pascal Jalhay

Het restaurant in hotel TwentySeven, genaamd Bougainville, wordt toegankelijk voor zowel hotelgasten als gasten van buitenaf en krijgt een 24 uurs-à-la-cartekeuken op sterrenniveau. Pascal Jalhay, voormalig sterchef van Vermeer en La Rive, wordt er de executive chef. Chef-kok wordt Tim Golsteijn, die voorheen werkte bij Rosarium Restaurant in Amsterdam. Het restaurant met zeventig zitplaatsen is zeven dagen per week geopend. Er komt een exclusieve chefs-room voor maximaal veertien gasten.

Bekijk hieronder de foto’s van Hotel TwentySeven:

Foto's

Reageer op dit artikel