fotoreportage

Café Americain Amsterdam: gerechten van Peter Gast* en nieuw interieur bekijken

Hotel 4464

Na een maand van verbouwen is op maandag 18 december 2017 Café Americain in het American Hotel op het Leidseplein heropend. Nieuwe signature chef is Peter Gast, sterchef van ’t Schulten Hues in Zutphen.

Café Americain Amsterdam: gerechten van Peter Gast* en nieuw interieur bekijken

Eerder in 2017 tekende Gast voor de functie van signaturechef voor Café Americain, dat na een complete transformatie heropent in het Hampshire Hotel – Amsterdam American. De Michelin chef is verantwoordelijk voor de implementatie en bewaking van het nieuwe concept inclusief menu’s en organisatie. De dagelijkse operatie is in handen van chef-kok Erik van Egmond. Eerder werkt Gast al samen met de Hampshire/Eden Hotel Groep voor Hotel ’s-Gravenhof in Zutphen en Club Newport 1852 in Huizen.

De bar is het middelpunt van het nieuwe Café Americain – het hart van de zaak waar koffie, wijn, hapjes en dus een diversiteit aan mensen samenkomen. Café Americain maakt van de bar een podium voor Amsterdam met op de kaart de bitterballen van De Ballenbar, noten van Gotjé en zuren van Kesbeke.

Ook het all day menu van moderne klassiekers heeft een Mokums hart. Amsterdamse producten worden aangevuld met Nederlandse ingrediënten. Café Americain werkt onder andere samen met Slagerij de Wit, Patisserie Holtkamp, Saus Guru, Vlaamsch Broodhuys en Frites uit Zuyd.

Signature chef Peter Gast (’t Schulten Hues*) geeft voor het diner een frisse twist aan gerechten als een bouillabaisse, salade à la Russe, Franse uiensoep, Hollandse garnalencocktail en de signature steak tartaar.

Drie verschillende trolleys bij Café Americain

Cafe Americain komt naast het nieuwe interieur ook met drie nieuwe trolleys. Een tartaar-, patisserie- en desserttrolley geven een nieuwe invulling aan klassieke tafelbereiding. Ook het traditionele (hotel)ontbijt kreeg een make-over. Café Americain serveert Amsterdamse ontbijtplateau’s met een croissant, vers brood, lokale kaas en Amsterdamse ossenworst. Dit plateau is uit te breiden met verschillende à la carte gerechten.

Art Deco

Het originele Art Deco decor bleef behouden, maar transformeerde tot een modern zusje van dezelfde stijl. Studio Linse tekende voor de restyling.

Aan de hand van meer dan 90 lijsten aan de fotowand vertelt de stijlvol geklede bediening over de historie van Amsterdam. Terwijl pianisten achter de originele vleugel van Café Americain geregeld zorgen voor een muzikaal behangetje tijdens koffie of diner. En wie goed kijkt, herkent ook de Tiffany-lampen en Art Deco glas-in-loodramen.

Over Peter Gast

Sinds 2002 runt Peter Gast samen met zijn partner Jacqueline van Liere restaurant ‘t Schulten Hues – Peter Gast Gastro Bar, dat vanaf 2004 bekroond is met een Michelinster. Naast chef is Gast bovenal ondernemer; de vader van drie kinderen ontwikkelt en opent over de jaren verschillende hospitality concepten. Zo is hij medeoprichter van De Ballenbar en BaoWowoW in De Foodhallen Amsterdam, The Rough Meat Company in Zutphen en is hij culinair adviseur voor Bijenkorf Nederland.