fotoreportage

Foto’s: Amsterdams boutique aparthotel Wittenberg

Hotel 1347

Wittenberg, een Amsterdams boutique aparthotel, is met een feestelijke opening officieel geopend. Gasten kregen een exclusieve tour door het toonaangevende 18e-eeuwse gebouw en de elegante appartementen.

Foto’s: Amsterdams boutique aparthotel Wittenberg

Het design aparthotel is er voor de zakelijke reiziger of toerist met een verblijf van een week of langer die is op zoek is naar een thuis van huis. Wittenberg biedt de gasten de uitgebreide service van een boutique hotel en de vrijheid van het verblijf in een eigen appartement. Wittenberg zou eerst in november 2017 haar deuren al openen.

Rijke geschiedenis

Het gebouw dateert uit 1772 en is gelegen aan de Nieuwe Keizersgracht. Wittenberg telt 115 appartementen die smaakvol zijn ingericht met eigentijds design. Na een tweejarige renovatie is de grandeur van het gebouw in ere hersteld, inclusief de bijzondere originele kenmerken die elk een verhaal met rijke geschiedenis dragen. In tegenstelling tot het historische karakter van het exterieur, is het interieur modern, warm en idyllisch met een huiselijke sfeer.

Elk appartement is ruim en licht en ingericht als urban retreat, inclusief keuken, supersnel wifi en Smart TV met 72 kanalen. Uiteraard zijn er ook fietsen beschikbaar. Het historische gebouw is daarnaast uitgerust met besloten binnenplaatsen en ruime tuinen die ideaal zijn voor ontmoetingen of welverdiende ontspanning.

SACO

Wittenberg is de nieuwste aanwinst en eerste locatie op het vasteland van Europa van SACO, een van de grootste aparthotel aanbieders uit het Verenigd Koninkrijk. ‘Het is geweldig om te zien dat onze Europese uitbreiding een feit is. Onze eerste hotelgasten hebben Wittenberg ervaren als precies datgene waar de moderne reiziger naar op zoek is. Het is de ultieme combinatie van het thuisgevoel en hotelcomfort’, aldus Ben Harper, SACO’s commercieel directeur.

‘Het deed ons een groot genoegen om zoveel leden van de Europese relocation gemeenschap tijdens de opening te mogen verwelkomen. Het was fijn om te horen dat onze toekomstplannen aansluiten op de ontwikkelingen en uitdagingen die zij ondervinden door internationale bedrijven die steeds mobieler opereren.’

Privé appartement

Milo Smits, Wittenbergs general manager: ‘Het was geweldig om de eerste hotelgasten te ontvangen en hen zich thuis te laten voelen in Amsterdam. We zijn trots om onze gasten de aandacht van een boutique hotel te kunnen geven, aangevuld met het gemak en de onafhankelijkheid van een privé appartement. We kijken ernaar uit om gasten deze uniek plek te laten ervaren en hen een tijdelijk thijs in Amsterdam te bieden.’

Foto's

Reageer op dit artikel