fotoreportage

Binnenkijken bij ‘duurste hotel van Nederland’ TwentySeven

Hotel 7495

Eric Toren opende in december 2017 een van de meest exclusieve en dure hotels van Nederland: TwentySeven aan de Dam in Amsterdam. De doelgroep is royals en celebrities, en om die in de watten te leggen is kosten nog moeite gespaard. Een inkijkje in dit ultraluxe hotel voor de superrijken.

Binnenkijken bij ‘duurste hotel van Nederland’ TwentySeven
Foto: Koos Groenewold

Bedragen wil hotelier Eric Toren niet noemen, maar kenners gaan er vanuit dat de realisatie van zijn ‘droomhotel’ TwentySeven een slordige 50 miljoen euro heeft gekost, voor 16 suites. Daarmee is TwentSeven het duurste hotel van Nederland. De kamerprijzen liegen er dan niet ook niet om: tot wel 8000 euro per nacht voor de grootste suite (225 m2).

Voor het design trok interieurarchitect Wim van de Oudeweetering alle registers open. De stoffen en het meubilair komen van Ascension Latorre uit Valencia, van Braquenié uit Parijs en de zijden gordijnen zijn van de Florentijnse familie Fadini Borghi, die normaal alleen levert aan Koninklijke families en andere adel.

Voor wie nog niet de kans – of lef – gehad heeft over de drempel te stappen, hieronder een uitgebreid inkijkje in Amsterdams hotel voor de superrijken.

>>Lees hier een uitgebreide reportage bij TwentySeven

Foto's

Reageer op dit artikel