fotoreportage

Horecainterieur: nieuwe kamerstijl The Dylan

Hotel 690

Boutique hotel The Dylan Amsterdam onthult 14 gerestylede kamers. De nieuwe kamerstijl, Amber, is ontworpen door Studio Linse en vormt de nieuwste toevoeging aan de drie bestaande kamerstijlen Loft, Loxura en Serendipity.

Horecainterieur: nieuwe kamerstijl The Dylan

De nieuwe kamerstijl The Dylan heet Amber en past in het bestaande ‘Dylan gevoel’ het streven van de directie naar individueel ontwerp en design van de totaal veertig hotelkamers. Een residentiële atmosfeer, zachte lijnen, gebruik van hoogpolig tapijt, natuurlijke kleurtinten en materialen kenmerken deze nieuwe kamerstijl.

‘Het doel van dit project was het doortrekken van het boutique, huiselijke gevoel en persoonlijke service waar we als The Dylan bekend om staan in de hotelkamers. We zijn ongelooflijk trots op het resultaat wat een mooie tijdloze combinatie tussen ‘het oude en het nieuwe’ is geworden, ‘ aldus General Manager René Bornmann.

Kernwoorden: tijdloos, eclectisch, ingetogen luxe

De veertien gerestylede kamers en suites zijn ontworpen door Studio Linse, in samenwerking met General Manager René Bornmann en Director of Operations Roel Ruijs. Eerder werkte The Dylan Amsterdam al samen met Paul Linse voor de ontwikkeling van Bar Brasserie OCCO in 2016. Bij de herinrichting van de kamers is uitgegaan van een tijdloze combinatie van het oude en het nieuwe gecombineerd met speciaal ontworpen elementen. Hierdoor ontstaat een persoonlijk en comfortabel ‘bespoke’ interieur van ingetogen luxe en edele materialen als marmer, hout, messing en tactile stoffen. De kernwoorden zijn: tijdloos, eclectisch, comfortabel, edele materialen, bespoke, persoonlijk, ingetogen luxe.

De kleur amber

De naam Amber is geïnspireerd op de gelijknamige kleur, welke symbool staat voor zonlicht, energie, vrolijkheid, optimisme en een waardevol juweel. De naam verwijst naar de kleur van barnsteen, in het Engels Amber. Barnsteen sap werd al in historische tijden gebruikt als medicinaal ‘helende olie’. Er zijn aanwijzingen dat Amber al ergens rond 13.000 voor Christus werd gebruikt vanwege zijn medicinale werking, terwijl ergens rondom het Stenen Tijdperk Amber ook gewaardeerd werd vanwege de schoonheid en gebruikt werd in sieraden vanwege de prachtige oranje gele kleuren.

Foto's

Reageer op dit artikel