fotoreportage

Horecainterieur: Hotel Prins Hendrik op Texel

Hotel 1453

Ingeborg Noordam en Ernst Weijschede van Hotel Prins Hendrik op Texel wilden graag een modernere inrichting om ook in de smaak te vallen bij de jongere bezoekers van het eiland. Alle kamers zijn voorzien van een frisse inrichting, geïnspireerd op de vogels en de natuur van het eiland.

Horecainterieur: Hotel Prins Hendrik op Texel
Waddenvogels zijn de grootste inspiratiebron geweest voor het nieuwe interieur van Hotel Prins Hendrik op Texel.

Hotel Prins Hendrik op Texel is gebouwd in 1911 en is een geliefd hotel bij veel gasten, maar had een wat verouderde inrichting. Om ook in de smaak te vallen bij de jongere bezoekers van dit Waddeneiland waren ondernemers Ingeborg Noordam en Ernst Weijschede op zoek naar een verrassend interieur.

Interieurdesigner Estida vond inspiratie in de vogels van het eiland en de bijzondere ligging van het hotel tussen natuur en reservaten. Ook is er uitgebreid gekeken naar de mogelijkheden van de kamers. Met een interieurconcept waarin vijf Waddenvogels centraal staan, wordt de bijzondere ligging benadrukt. Op deze manier begint de beleving van de fauna van het eiland al in de hotelkamers.

Lees ook: ‘Hotelbedding: een goed bed zorgt voor goede recensies’

Kleuren bij de vogels gezocht

Per vogel werd een bijpassende kleur bepaald voor de bijbehorende kamer. Zo kreeg de Blauwborst een blauwe kamer, de Aalscholver een paarse en de Grutto een oranje kamer. Elke vogel is groot afgebeeld op dibond (aluminium paneel) in de kamer en met een sticker op de deur. Vervolgens is per kamer het bijbehorende meubilair ontworpen, zoals de kasten, bureaus en de betimmering van de hoofdborden.

Aantal slaapplaatsen uitgebreid

In enkele tuinkamers is een nis rondom het bed gebouwd. In deze kamers zijn de vloer, wand en het plafond van hetzelfde materiaal met houtprint gemaakt. Om die nis een speels effect te geven, zijn de stroken in diverse lengtes gezaagd. Bovendien is in een aantal kamers het aantal slaapplaatsen uitgebreid, doordat er een bijpassende en royale slaapbank in kon worden geplaatst.

Extra sfeerelement

Een opvallend terugkerend sfeerelement in elke kamer is de wanddecoratie van authentieke borden in verschillende formaten.

Wil je ook even binnenkijken bij het ‘duurste hotel van Nederland’ TwentySeven? 

Foto's