fotoreportage

Sneak preview horecainterieur: Staybridge Suites The Hague – Parliament

Hotel 1394

In het hart van Den Haag, direct tegenover de Hofvijver en het Binnenhof, heeft Mulderblauw Architecten het ontwerp gemaakt voor de transformatie van een kantoorpand naar een residentieel hotel. Staybridge Suites The Hague – Parliament wordt een extended stay hotelconcept, met 101 suites.

Sneak preview horecainterieur: Staybridge Suites The Hague – Parliament

Het hotel wordt de eerste Staybridge Suites van Nederland. Staybridge Suites is de extended stay formule van InterContinental Hotels Group, waartoe ook het pas op het Noordeinde geopende Hotel Indigo behoort. Doorgaans verblijven gasten hier voor een periode van twee dagen tot twee maanden. Het ontwerp van de kamers en publieke ruimten kent dan ook een comfortabel en huiselijk interieur.

Het hotel is verdeeld over drie gebouwen. Twee van de gebouwen zijn gelegen aan de Lange Vijverberg en hebben belangrijke historische waarde; één ervan is monumentaal en beide zijn beschermd stadsgezicht. De entree van het monumentale gebouw vormt de entree naar het hotel. De rijke geschiedenis van de locatie vormt het startpunt voor de indeling van het hotel en de uitwerking van het interieurontwerp. De bestaande entree biedt toegang tot het atrium; een romantische binnenplaats die de drie verschillende gebouwdelen verbindt. Hier bevindt zich tevens de lobby van het hotel waardoor het atrium als centrale ruimte fungeert. Het historische karakter wordt als thema verder doorgezet door het gebruik van lambriseringen, afwerkingen in messing en een traditioneel kleurenpalet van rijk diepblauw en warm okergeel.

Historische boekenkasten en paneeldeuren

Op de begane grond, aan de zijde van de Lange Vijverberg, zijn twee monumentale kamers gesitueerd met uitzicht over de Hofvijver en het Binnenhof. Op de eerste verdieping bevinden zich tevens twee monumentale ruimtes, deze zijn getransformeerd tot hotelkamers. In deze unieke stijlkamers zijn de oorspronkelijke historische boekenkasten, paneeldeuren en sierplafonds behouden. De overige 97 hotelkamers zijn modern vormgegeven en refereren voornamelijk in kleur naar de rijke historie.

 

Meer inspiratie voor horecainterieur

Foto's

Reageer op dit artikel