fotoreportage

Binnenkijken bij tweede vestiging CityHub in Rotterdam

Hotel 1002

De levendige Witte de Withstraat in Rotterdam heeft een nieuwe hotspot: CityHub. Het CityHub-concept is geen standaardhotel. Futuristische slaapunits of hubs vervangen typische hotelkamers. Deze hubs, de ‘digital first’ lobby en een app die reizigers wegwijs maakt in de stad zijn gericht op de generatie met een digitale levensstijl, die het maximale haalt uit de interactieve functies en graag 24/7 verbonden zijn. Bekijk hier de foto’s.

Binnenkijken bij tweede vestiging CityHub in Rotterdam

Door het interactieve karakter van CityHub kunnen gasten op elk moment arriveren, zichzelf inchecken en genieten van de ruimte wanneer en hoe ze maar willen. ‘CityHub is een plek waar het comfort van een hotel samensmelt met het gevoel bij een gemeenschap te horen, om nog maar te zwijgen over het gemak van een hostel’, zeggen de designers van Studio Modijefsky.

Sporen van oude muren in CityHub

Het designbureau dat CityHub Rotterdam ontwierp haalde de inspiratie voor de inrichting uit het CityHub-concept én de locatie. Sporen van de oude muren van het gebouw zijn behouden en worden gecombineerd met nieuwe materialen. De drie aangrenzende gebouwen waar CityHub in gevestigd is zijn slim samengevoegd en behouden elk hun eigen identiteit.

Daglicht in CityHub zorgt voor intensiteit in kleurenpallet

Modijefsky maakt gebruik van het CityHub-kleurenpallet. De intensiteit van de kleur verandert op elke verdieping en daglicht wordt gebruikt als leidraad om contrast te garanderen. Designer Modijefsky: ‘Terwijl het zonlicht door het gebouw beweegt, krijgen de interieurkleuren op elke verdieping een lichtere tint om een ​​opvallend, licht kleurenpalet te creëren. Om dit effect te bereiken, is er een basiskleur gekozen voor het plafond en is deze gemengd met grijstonen voor op de wanden. Het vloertapijt is een mix van gekleurd garen met verschillende grijstinten. De hubs zijn wit.

Groot wit voorwerp in lobby trekt aandacht

Terwijl gasten de lobby van het hotel binnenlopen, trekt een groot wit voorwerp hun aandacht. Dit element vormt het digitale incheckpunt en verandert in een kroonluchter aan het plafond, waarbij het opsplitst in verschillende lichtlijnen die de gasten door het hele gebouw leiden. Mondijefsky: ‘Deze ongebruikelijke, uitgestrekte, lineaire kroonluchter fungeert als een bewegwijzeringsteken en verbindt alle gebouwen. Het ledlicht wordt naar het plafond gereflecteerd of gefilterd om accenten in het interieur te accentueren.’

>>Meer nieuws over de tweede vestiging van het hotelconcept CityHub

Sfeer Witte de Withstraat vind je terug in interieur

Hotelgasten worden verwelkomd om zichzelf een biertje te schenken in een houten zelfbedieningsbar en andere hub-bewoners te ontmoeten. Een spiegelplafond weerspiegelt de banken, werktafels en het ‘hoststation’, waar de gastheer de reizigers insidertips geeft over wat te doen en te zien is in de stad.
Op de begane grond bevindt zich een zithoek met een hangplek, een levendige ruimte die wordt beïnvloed door de stedelijke omgeving van de Witte de Withstraat. ‘De straatstijl is naar het interieur gebracht en versmolten met eigenzinnige verlichtingselementen, texturen en kleuren van de nabijgelegen gebouwen. De zeegroene muur gemaakt van kluisjes sluit naadloos aan op het interieur, vloertegels weerspiegelen de schaduw van het plafond, terwijl de kleuren op de muren de lichtste tinten herhalen die in het hele hotel worden gebruikt’, aldus de designer.

Zwaar gelaagd interieur

Het interieur van het gebouw is zwaar gelaagd en gebruikt niet alleen verschillende lagen materialen, maar ook op maat gemaakte elementen. Het beste voorbeeld van deze aanpak is te vinden in badkamers, waar op maat gemaakte gootstenen en wandkasten gedeeltelijk de bestaande ramen bedekken. Er wordt een nieuwe laag gemaakt over de oude structuur van het gebouw. De badkamers zijn fris en speels met kleuren die variëren van blauw tot roze en gebruik van verschillende tegeltypes en afwerkingen. Deze gemeenschappelijke ruimtes zijn verder ingericht met spoelbakelementen,  spiegeldetails en persoonlijke details.

CityHub Rotterdam

Geopend: mei 2018
Design: Studio Modijefsky; Esther Stam, Moene van Werven, Natalia Nikolopoulou, Sophie van Heijningen, Zahra Rajaei, Camille Bilon, Kleoniki Fotiadou
Locatie: Witte de Withstraat in Rotterdam
Oppervlakte: 1.683 m²
Beeld: Maarten Willemstein

>>Lees hier meer over CityHub

 

Foto's