fotoreportage

Horecainterieur: 126 futuristische slaapunits bij CityHub Rotterdam

Hotel 895

CityHub opende dit voorjaar de deuren in Rotterdam. Met futuristische slaapunits, een ‘digital first’ lobby én een app die reizigers wegwijs maakt in de stad, haakt CityHub perfect in op de behoeftes van de ‘travel savvy millennial’. De tweede vestiging heeft 126 slaapcabines. De Amsterdamse vestiging telt er 50.

Horecainterieur: 126 futuristische slaapunits bij CityHub Rotterdam

CityHub, ontving in 2016 de ‘Best innovation hotel concept’ Award. De locatie in Rotterdam is het begin van een wereldwijde uitrol van dit innovatieve hotelconcept. ‘We zijn van plan om op korte termijn nog een vestiging te openen in Londen, Kopenhagen en Madrid. Daarna willen nog CityHubs openden in de grote toeristen steden van Europa’, aldus de initiatiefnemers, studievrienden Sem Schuurkes en Pieter van Tilburg.

CityHub focust zich op het ‘nieuwe’ type reiziger dat is ontstaan; de 20 tot 35-jarige digital natives. ‘Ontdekken is bij hen het sleutelwoord: geen 5 sterrenhotel en geijkte toeristenplekken, maar een gepersonaliseerde reiservaring en insider tips. Ze zijn 24/7 connected en verwachten informatie on-the-go: een uitgangspunt dat door veel traditionele hotels niet optimaal wordt benut’, vertellen de initiatiefnemers. CityHub bouwt haar hele reiservaring rondom deze nieuwe ontwikkelingen in de reisbranche, via een city app, contact met een persoonlijke CityHost en unieke Hubs om in te slapen.

Lees ook:
Amsterdam krijgt ‘hotel van de toekomst’

‘Hotel van de toekomst’ CityHub wil internationaal uitrollen

Slapen in een hub

In het historische pand aan de Witte de Withstraat bevinden zich 126 strak vormgegeven privé slaapunits genaamd ‘Hubs’. Elke Hub is uitgerust met een comfortabel king size bed, WiFi, te personaliseren mood lighting en Bluetooth muziek streaming. In de CityHub Hangout, het kloppende hart waar reizigers en locals elkaar ontmoeten, kan de reiziger met behulp van een persoonlijk polsbandje zelf de bar bedienen en eigenhandig inchecken.

CityHosts

Gasten kunnen tijdens hun verblijf altijd en overal advies vragen aan de CityHosts, die de key to the city zijn. Deze jonge lokale helden kennen alle ins en outs van Rotterdam, zijn 24 uur per dag bereikbaar via de CityHub app en lopen rond in de Hangout. De CityHosts weten precies waar de beste party’s plaatsvinden en wat de nieuwste hotspots zijn, die door gewone toeristen nog niet zijn ontdekt.
Reizigers krijgen exclusief toegang tot de CityHub app, een interactieve travel guide met een geïntegreerde chat, zodat gasten met elkaar kunnen connecten en nieuw gevonden plekken kunnen delen. Ook de mood lighting, alarmklok en het streamen van muziek in de Hub, zijn met de app te bedienen. CityHub biedt haar gasten daarnaast WiFi-to-go aan: een mobiele router waarmee gasten altijd en overal in Rotterdam kunnen checken wat er te doen is in de stad. Hiermee draagt CityHub nog meer bij aan de ultieme reiservaring voor de nieuwe generatie reiziger. Hubs (voor twee personen) zijn vanaf €40 per nacht te boeken.

Foto's