fotoreportage

Horecainterieur: Designhotel Park Inn by Radisson Amsterdam City West

Hotel 1151

Park Inn by Radisson Amsterdam City West opende dinsdag 2 juli haar deuren. Een design hotel, pal naast het Sloterdijk station in Amsterdam West.

Horecainterieur: Designhotel Park Inn by Radisson Amsterdam City West

Designer Karim Rashid ontwierp het kleurrijke interieur van het 476 kamers tellende hotel, dat onderdeel is van Ven Amsterdam; een plek waar zakendoen, overnachten en ontspanning op een – voor Nederland – unieke wijze, samenkomen. De 476 ruime kamers zijn voorzien van kleurrijke grafische prints en organische vormen; kenmerkend voor ontwerper Karim Rashid. Naast verschillende felgekleurde vergaderzalen, is de 680 vierkante meter tellende ballroom één van de paradepaardjes van het hotel. Mede door het open balkon, zoals in een theater, biedt de ruimte – die verdeeld is over twee verdiepingen – zitplekken voor 750 gasten. Het nieuwste Park Inn by Radisson hotel heeft een meeting academy; een boulevard met 19 verschillende zalen die allemaal verbonden zijn met drie ‘break-out ruimtes’ en voorzien van state-of-the-art technologie. Voor ontbijt, lunch en diner kunnen gasten terecht bij restaurant ‘The Den’ op de begane grond. De lounge biedt ruimte en mogelijkheden genoeg voor informele afspraken of een drankje.

Özgen Sağinc, general manager van Park Inn by Radisson Amsterdam City West: ‘We zijn veel meer dan een traditioneel hotel voor de zakelijke markt. We hebben een bruisende, kleurrijke en energieke designer hospitality hub gecreëerd die past bij het imago van Amsterdam; één van de meest bezochte, geliefde en innovatieve steden ter wereld. Samen met mijn team garandeer ik de wereldreizigers maar ook de lokale gasten die het Park Inn by Radisson Amsterdam City West bezoeken een absolute wow-ervaring.’

Yilmaz Yildirimlar, Area Senior Vice President voor de Radisson Hotel Group Midden- en Zuid-Europa: ‘We hebben lang uitgekeken naar deze prachtige toevoeging aan onze groep. Dit dankzij de medewerking en het vertrouwen vanuit de eigenaarsgroep Omnam. Op dit moment exploiteren wij vier hotels in Amsterdam.’

Warm en zacht

Karim Rashid, Designer of VEN: ‘Geïnspireerd door mijn overtuiging dat de eigentijdse fysieke wereld warm, zacht, menselijk en aangenaam kan zijn, vult Park Inn by Radisson Amsterdam City West een stralend spectrum van ervaringen in waar gasten van kunnen genieten.’ Park Inn by Radisson Amsterdam City West is onderdeel van Radisson Hospitality AB. Radisson Hotel Group (voorheen Carlson Rezidor Hotel Group) is een van ‘s werelds grootste hotelketens met acht onderscheidende hotelmerken en meer dan 1400 hotels wereldwijd operationeel en in ontwikkeling. Park Inn by Radisson is een hotelmerk in het midden-luxe segment

Reageer op dit artikel