fotoreportage

Horecainterieur: Designhotel Savona 18 Suites in Milaan ‘mix van kunstgalerie en huiskamer’

Hotel 656

Een typisch Milanese woning met binnenplaats transformeren in een designhotel. De Italiaanse designer en architect Aldo Cibic nam dit project voor zijn rekening voor de Blu Hotels group. Het resulteerde in hotel Savona 18 Suites.

Horecainterieur: Designhotel Savona 18 Suites in Milaan ‘mix van kunstgalerie en huiskamer’
Matteo Piazza / Adelaide Saviano

Een operatie die begon met het restylen van een verlaten pand uit de twintigste eeuw. Doel van Aldo Cibic was het behouden van de traditionele elementen van de Milanese binnenplaats en de sfeer van het authentieke pand.

‘Het resultaat is een goede balans met het eigentijdse meubilair. De lobby heeft een huiselijke sfeer, maar geeft het gevoel dat je zojuist een kunstgalerie bent binnengestapt, aldus de ontwerper. ‘Met aandacht voor elk detail.’ Het bureau bij de ingang doet denken aan een  Tibetaanse kast, terwijl de gele mozaïekbank, samen met de muurafbeeldingen, contrasteert met de neutrale tonen van de kamer. Banken, tapijten, kroonluchters, spiegels en accessoires, ontworpen door Aldo Cibic en Paola C., sieren de ‘woonkamer’.

Binnenplaats

De binnenplaats van 310 vierkante meter werd  voorzien van zitbanken en fauteuils. ‘Nu is het een grote openluchtkamer.’ De grote binnenplaats – die zicht biedt op één van de meest exclusieve suites – is ontworpen als openbare ruimte waar de sfeer van de ‘Milanese casa di ringhiera’ sterk voelbaar is.
Savona 18 Suites bestaat uit 43 kamers, ieder met een eigen stijl. De inrichting varieert van vintage objecten tot hedendaags design, met schilderijen, kleuren, hout en stoffen die elke kamer een uniek karakter en persoonlijkheid geven.

Inrichting kamers te koop

Bijzonder is dat de inrichting van de kamers, evenals die van de gemeenschappelijke ruimtes, door gasten kan worden gekocht.  Een teken van de groeiende relatie tussen interieurontwerp en gastervaring. ‘Zo werd het een accommodatie op de grens van een kunstgalerij en ontmoetingsplek. Een mix van een kunstgalerie en huiskamer. Een intiem vriendelijke plek  in het centrum van het mode- en designdistrict van Milaan. ‘

foto’s: Matteo Piazza / Adelaide Saviano

Foto's