fotoreportage

Foto’s Spaanse hotelketen Room Mate Bruno Rotterdam

Hotel 1037

De Spaanse hotelketen Room Mate opent een nieuwe vestiging in Rotterdam. Gasten zijn welkom in het karakteristieke 19e -eeuwse warenhuis hotel. Begin september opent Room Mate Bruno officieel haar deuren met een openingsfeest op de welbekende Wilhelminakade.

Foto’s Spaanse hotelketen Room Mate Bruno Rotterdam

Room Mate hotels is een Spaanse hotelketen met meer dan 22 hotels wereldwijd. Naast Room Mate Aitana Amsterdam, is Room Mate Bruno het tweede hotel van de keten dat zich vestigt in Nederland en haar deuren opent voor reizigers over de hele wereld die naar de stad komen, zoekend naar comfort, cultuur en avontuur.

Alle Room Mate hotels zijn gevestigd in het centrum en positioneert zichzelf als ‘betaalbare luxe: het beste design, innovatie, comfort en een vriendelijke service, alles op een unieke locatie, voor een eerlijke prijs’.

Kike Sarasola, voorzitter en oprichter van Room Mate: ‘Ik ben enthousiast over onze nieuwe vestiging in Rotterdam. Room Mate Bruno is een hotel vol historie, gevestigd in het hart van een stad waar ik van hou, op een unieke locatie. De stad is een architectonisch centrum waar je kan wandelen langs gebouwen gecreëerd door de meest beroemde architecten in de wereld. Bruno, ontworpen door de befaamde architecte Teresa Sapey, is het bewijs van de niet te stoppen groei van Room Mate.’

Wie is Bruno?

Bruno is een ontdekkingsreiziger, een schipper en nieuwsgierige avonturier, die met al zijn ervaringen, ons uitnodigt naar Rotterdam te komen. Het hotel springt eruit door de uitbundige chromatiek en de lineaire vormen die omringt worden door de geometrische figuren. Elke verdieping van Bruno heeft een uniek kleurenpalet en kan daarmee een eigen verhaal vertellen.

Een betoverende bevroren tuin, dat is hét interieurgeheim van Bruno. Een plek waar blauwe en oranje kleuren samen komen en een ijzeren eiland creëren, waar een prachtige oranje boom het middelpunt vormt.

Interieur designer Teresa Sapey: ‘In Room Mate Bruno hebben wij de marine identiteit van het gebouw behouden, maar wilden wij ook de Spaanse zon, smaken en kleuren meenemen naar Noord-Europa.’ Room Mate Bruno deelt het gebouw met The Foodhallen.

Foto's