fotoreportage

Horecainterieur: Lobby Preston Palace Hotel volledig vernieuwd

Hotel 691

Onlangs is de receptie van het all-inclusive Preston Palace hotel in Almelo vernieuwd. De beleving en grandeur van de lobby is een dikke knipoog naar Las Vegas.

Horecainterieur: Lobby Preston Palace Hotel volledig vernieuwd
Foto: Ruben Cress

Preston Palace, het all-inclusive hotel en uitgaanscentrum in Twente, ontvangt jaarlijks 325.000 unieke bezoekers en is daarmee het grootste leisure-hotel van Nederland. Na diverse verbouwingen kan er worden gesproken van Preston Palace 2.0. Studio Annette Huijsman is de afgelopen jaren verantwoordelijk geweest voor het ontwerp van de koffiecorner, luxe suites, hotel-restaurant en van het meest recente project: de hotel lobby.

De opdracht was helder: ‘We willen graag een opvallende hotel lobby, met een knipoog naar de Amerikaanse stad Las Vegas, dat een spetterende eerste indruk geeft aan onze gasten. Maar het moet wél klasse uitstralen en mag geen veredelde kermis worden. Op drukke dagen moeten er in anderhalf uur tijd zo`n 600 gasten kunnen in- en uitchecken.’

Opvallend kleurenspel

Voor deze ruimte is de duidelijke tweedeling erg kenmerkend. De V-vormige ruimte heeft dan ook aan elke zijde haar eigen functie gekregen namelijk links in- en uitchecken en rechts loungen.

Hierdoor zijn er twee sterke zichtlijnen aanwezig. Deze worden geaccentueerd door de opvallende aluminium lamellen aan de uiteinden, die zijn afgewerkt met een verkleurende glasfolie. Wanneer je hier langs loopt zullen ze, door het steeds veranderende gezichtspunt, continu van kleur veranderen wat direct de vertaalslag maakt naar de parade van kleurrijke lichtjes in Las Vegas.

Achter de receptie is ook zo’n lamellen wand geplaatst maar dit keer in combinatie met een video wall. Hierop is een abstracte en dynamische animatie te zien.

Afgesteld lichtbeeld

Even zo dynamisch is het lichtontwerp. In het lichtbeeld is er sterk rekening gehouden met het dagritme. Dat wil zeggen overdag een helder en egaal lichtbeeld waarbij het indirecte licht voor de dag beleving zorgt. Wanneer de avond valt, zal de verlichting automatisch overschakelen op een scene met een contrastrijker lichtbeeld.

Het tapijt dat is gelegd op alle vier de etages van het hotel bevatten kruisjes. De kruisjes van het tapijt zijn als 3D-vorm in de lobby terug te vinden op de wanden, plafonds en de balie. Duizend kruisjes, zijn stuk voor stuk handmatig geproduceerd en geplaatst. Ondanks het monnikenwerk geeft het op de wand een heel speciaal schaduwspel met veel diepte werking waardoor het een zowel subtiel als opvallende eyecatcher in de ruimte is geworden.

Foto's

Reageer op dit artikel