fotoreportage

Horecainterieur: Soho House Amsterdam

Hotel 1680

Soho House Amsterdam biedt gasten – voornamelijk leden – in het volledig verbouwde Bungehuis een restaurant, bar, spa, zwembad op het dak, vergaderruimtes en 79 kamers. Restaurant Ceccioni’s en de Crowshed spa op de begane grond zijn ook toegankelijk voor niet-leden.

Horecainterieur: Soho House Amsterdam

Het Bungehuis werd in de jaren ‘30 gebouwd als handelskantoor, en was sinds de jaren ‘70 in bezit van de Universiteit van Amsterdam. Na een jarenlange juridische strijd – omwonenden wilden de komst tegenhouden – kon Soho House eerder deze zomer eindelijk open. 

Op de begane grond bevinden zich restaurant Ceccioni’s en Cowshed spa, beiden ook toegankelijk voor niet-leden. Ceccioni’s is een Italiaans concept, met handgemaakte pasta’s, vis en gerechten uit voornamelijk Noord-Italië. 

Ceccioni’s 

Ceccioni’s is een concept wat ook te vinden is in de Soho Houses in Londen, New York, Miami, Hollywood, Istanbul, Barcelona en Berlijn. Een grote gebogen bar en gestreepte vloer van dieprood marmer zijn de beeldbepalers die in elke Ceccioni’s terugkomen. 

Cowshed spa beschikt over zes behandelkamers, kapsalon en massagestoelen en is gedecoreerd in zachte groene tinten met beschilderde houten plafonds. 

Op de begane grond bevindt zich ook een kleine fietsenmaker en parkeerruimte voor 75 fietsen. 

Kunstcollectie 

Soho House Amsterdam heeft een uitgebreide collectie kunst, samengesteld door head of collections van Soho House Kate Bryan. In die collectie Nederlandse werken uit de 15e en 16e eeuw, en hommages aan beroemde Nederlandse meesters als Rembrandt en Van Gogh. 

De 79 kamers bevinden zich op etages 1 tot en met 3 en zijn elk afzonderlijk ingericht om ieder kamer een eigen sfeer en uitstraling te geven. In het interieur een mix van vintage en speciaal voor Soho House ontworpen elementen. 

In veel kamers komen originele elementen uit de jaren ‘30 van de vorige eeuw terug, zoals glas-in-loodramen, houten betimmering en art deco-ornamenten. Ook is in veel kamers originele en nauwkeurig gerestaureerd tegelwerk gebruikt. Sommige kamers beschikken over een vrijstaand koperen bad. 

Kamers zijn ook voor niet-leden boekbaar, al moet eerst wel een online aanvraagformulier worden ingevuld wat individueel beoordeeld wordt. 

Faciliteiten voor leden 

De vierde verdieping biedt plek aan House Gym, de sportfaciliteit voor leden. Het design van de ruimte zelf weerspiegelt de kleuren van de grachten, in de kleedkamers en sauna bepalen aardse kleuren van terrazzo tegels en marmer mozaïek de sfeer. 

Op de 5e verdieping bevindt zich de gemeenschappelijke ruimte voor leden, met uitzicht over de grachten, ruwe materialen gemixt met antiek meubilair en tapijten met geometrische patronen. Op de muren onder meer originele Delftsblauwe tegels uit het Bungehuis. De bekleding van de bar is geïnspireerd op de verborgen kerk Ons’ Lieve Heer op Solder. De naastgelegen bibliotheek heeft een eigen bar en werkplekken. 

Op deze etage zit ook House Kitchen, waar een open keuken en deli counter een all-day dining concept vormen. Het design rust voornamelijk op Delftsblauw en roze, aangevuld met vintage meubels en lampen, een lang tapijt door de hele ruimte, een tegelvloer, houten details en planten. De ruimte beschikt daarnaast over een bar met dj-booth en is voorzien van een kurken vloer en geluidsisolatie in de muren.  

Het dakterras beschikt over een zwembad met uitzicht over het centrum van Amsterdam. Het dek is betegeld met een geometrisch patroon. 

Foto's