fotoreportage

Park Plaza Victoria Amsterdam renoveert hotel

Hotel 1466

Park Plaza Victoria Amsterdam heeft een boeiende geschiedenis. De bouwkundige en culturele geschiedenis van de hoofdstad is vervlochten met het gebouw, dat om twee zeventiende-eeuwse huisjes heen is gebouwd. Het gehele hotel, waaronder 298 kamers, de lobby, receptie, VIC’s BAR, de brasserie en meeting & event ruimtes zijn volledig gerestyled.

Park Plaza Victoria Amsterdam renoveert hotel

Ooit vonden in het hotel legendarische modeshows plaats. Op 7 september organiseerde het volledig gerenoveerde hotel een feestelijke heropening in samenwerking met Lichting en Amsterdam Fashion Week waar de internationale fashion allure van vroeger en de moderne geest van nu duidelijk aanwezig was. De renovatie van Park Plaza Victoria Amsterdam, een miljoeneninvestering, heeft de oude monumentale uitstraling niet aangetast. Het gehele hotel, waaronder 298 kamers, de lobby, receptie, VIC’s BAR, de brasserie en meeting & event ruimtes zijn volledig gerestyled.

Moderne look

Het interieur en de techniek van de algemene ruimtes zijn geheel gemoderniseerd en de kamers hebben een nieuwe indeling gekregen, zo zijn onder andere de badkamers vergroot. Voor de verbouwing werd de historie geëerd, terwijl het monumentale gebouw tegelijkertijd een onbetwistbare moderniteit uitstraalt. Lennart Maas – Hotel Manager Park Plaza Victoria Amsterdam ‘Het vernieuwde en gerenoveerde Park Plaza Victoria Amsterdam is het resultaat van geweldig teamwork en een ware reflectie van onze visie. Als een team, zullen wij er samen voor zorgen dat de herkenning van dit iconische hotel voortvloeit.’

Park Plaza Victoria Amsterdam is ook een locatie voor zakelijke vergaderingen en privé-feesten. Het biedt 9 vergaderzalen tot max. 130 personen, boardroom en mogelijkheden tot private dining.

Plek vol geschiedenis

Park Plaza Victoria Amsterdam, vernoemd naar koningin Victoria, opende in 1890 op het Damrak. In de jaren ervoor werd het pand, dat inmiddels een beschermd monument is, gepland en gebouwd. Tegelijkertijd werd het Centraal Station er tegenover opgetrokken. Zoals in een gefictionaliseerde versie te lezen is in de roman Publieke Werken uit 1999, en te zien in de gelijknamige film, zou het hotel komen op de plaats van enkele oude huisjes. Toen twee eigenaren te hoge bedragen vroegen voor de plek van hun panden, werd het hotel uiteindelijk om deze twee huisjes heen gebouwd. Het indertijd nog zo geheten Victoria Hotel was bij de bouw het modernste hotel van het land. Zo had elke kamer elektrische verlichting en was het gebouw voorzien van dubbel glas. Door de jaren heen verbleven beroemde gasten als Mata Hara en Louis Armstrong in het hotel. Na de oorlog werden er internationale modeshows gehouden door onder anderen Pierre Balmain, Christian Dior, Elsa Schiaparelli, Nina Ricci, Rochas en Pierre Cardin.

Foto's

Reageer op dit artikel