fotoreportage

Horecainterieur The Silo Hotel in Kaapstad: Luxe in een oude graanopslag

Hotel 922

Vijfsterrenhotel The Silo in Kaapstad opende in 2017 de deuren. The Silo Hotel – omschreven als het meest exclusieve hotel van Kaapstad – telt 28 kamers, waaronder een spectaculair penthouse van 211 vierkante meter. Voor een overnachting in die luxe betaal je in het hoogseizoen wel zo’n 7000 euro per nacht. Misset Horeca mocht er een kijkje nemen.

Horecainterieur The Silo Hotel in Kaapstad: Luxe in een oude graanopslag

The Silo Hotel, gevestigd in een oude graanopslag, zit boven Zeitz MOCAA (Museum of Contemporary Art Afrixa), met de grootste collectie Afrikaanse kunst. Met de transformatie van oude graanopslag naar een hotel en een museum, kreeg het pand van buitenaf één grote zichtbare verandering, de toevoeging van de ingenieuze glazen ramen die licht naar buiten bollen. Het interieur in de kamers en de bar en café zijn ontworpen door designer Liz Biden. Het levert een kleurrijk en eclectisch geheel op.

Penthouse

Het 211 vierkante meter tellende penthouse is de parel van The Silo. Gasten die een overnachting boeken in de penthouse krijgen overigens wel een eigen bioscoop, spa, kantoorruimte, living, bad- en slaapkamer en een 24 vierkante meter groot balkon met uitzicht op de Tafelberg. Kosten? 7000 euro per nacht in het hoogseizoen.

The Royal Portfolio

Het hotel telt meerdere horecagelegenheden: The Willaston Bar, The Granary Café en The Silo Rooftop, een cocktailbar mét zwembad. In de bar en het café werd ook het interieur gedaan door Liz Biden. Het hotel valt onder The Royal Portfolio, waarin een collectie van exclusieve hotels in Zuid-Afrika is opgenomen. Naast het penthouse, zijn er ook vier Family Suites op de zevende verdieping. Een suite telt minimaal 111 vierkante meter en beschikt over twee slaapkamers.

Foto's

Reageer op dit artikel