fotoreportage

Horecainterieur: designhotel Pontsteiger van Vondel Hotels

Hotel 885

Vondel Hotels heeft maandag 21 januari 2019 de deuren geopend van het nieuwe Hotel Pontsteiger in de Houthavens in Amsterdam. Het viersterren design hotel telt 25 kamers en Café Pontsteiger met terras aan het water. Het hotel is gevestigd op de begane grond van het moderne state-of-the-art gebouw ‘Pontsteiger’. Binnenkijken kan hier.

Horecainterieur: designhotel Pontsteiger van Vondel Hotels

Pontsteiger is een belangrijk onderdeel van de transformatie van de Houthavens, de plek waar vrachtschepen een eeuw geleden hun boomstammen losten. Hotel Pontsteiger en Café Pontsteiger zijn gevestigd op de benedenverdieping van het 90 meter hoge gebouw.Vondel Hotels heeft samen met binnenhuisarchitect Nicemakers het interieur samengesteld, passend bij het karakter van het pand. Pontsteiger is stoer en robuust met warme materialen. De gevel van het gehele pand zal afhankelijk van de zon, een variërend groene tot gouden gloed krijgen. Deze tinten en materialen zijn terug te zien in het interieur van zowel het hotel als het café. Een groot deel van de kamers in het hotel bieden uitzicht over het IJ.

Arjen van den Hof van Vondel Hotels hoeft niet naar het buitenland

Arjen van den Hof van Vondel Hotels hoeft niet naar het buitenland

Eerste nieuwbouwproject

Arjen van den Hof, eigenaar Vondel Hotels: ‘We beginnen het nieuwe jaar met de opening van Hotel Pontsteiger, waar we wederom enorm trots op zijn. Hotel Pontsteiger is het eerste nieuwbouwproject binnen Vondel Hotels waarmee we weer een nieuwe uitdaging zijn aangegaan. Vondel Hotels staat namelijk bekend om karakteristieken panden. Dit keer geen pand met historie maar een nieuwbouwproject met een uniek verhaal. Het is een eer om onderdeel te zijn van dit waanzinnige project.’

Foto’s Lucas Kemper

Café Pontsteiger

Onderdeel van Hotel Pontsteiger is Café Pontsteiger. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds geopend voor zowel de buren als (hotel)gasten. Bij Café Pontsteiger worden verse gerechten en dranken geserveerd die daarnaast ook To Go te bestellen zijn.

Vondel Hotels

Het portfolio van Vondel Hotels bestaat uit: Hotel Vondel, Restaurant Joost, Hotel Roemer, Hotel JL Nº 76, Hotel De Hallen, Café Remise47, B&nb Herengracht, Apartments Prinsengracht, Apartments De Hallen, de Jonker Urban Studios & Suites, Hotel Monastère Maastricht, Café Louis, Hotel Mercier, Café Ons Huis, Hotel van de Vijsel, Café Woodz, Hotel Pontsteiger, Café Pontsteiger en een nog nader te openen hotel op de Geldersekade (2020).

 

Foto's

Reageer op dit artikel