fotoreportage

Binnenkijken bij vernieuwde Roode Leeuw Amsterdam

Hotel 1592

Binnenkijken bij vernieuwde Roode Leeuw Amsterdam

Na twee jaar van renoveren ziet De Roode Leeuw aan het Damrak in Amsterdam er weer als nieuw uit. De brasserie in de nieuwe serre is in februari heropend. Niet alleen de serre is vernieuwd. Ook receptie en kelders werden aangepakt. Net als de fundering van het pand; deze is verstevigd. Misset Horeca heeft beelden van de brasserie en van wat er geserveerd wordt.

General manager Marcel Romein begeleidde de ingrijpende verbouwing. Het restaurant was gesloten in de laatste fase, het hotel bleef geopend. Gasten konden in de buurt ontbijten.

Enige terras op Damrak

Het oudste terras van Amsterdam, het enige op het Damrak, heeft een nieuwe omlijning. De bekende witte serre is ingeruild voor een stalen frame. Grote ramen bieden goed zicht tot diep in de langwerpige ruimte.

De ruimte is nu lichter, zowel door de frisse tinten en sierlijke prints, als de moderne lichtconstructies op het plafond. Maar het verleden is niet vergeten. De klassieke fluwelen banken, houten panelen en originele tegelwerk zijn flink afgestoft en geïntegreerd in een fris design van architecte Evelyne Merkx – wie tevens verantwoordelijk is voor het ontwerp van de serre. De karakteristieke rode kleur is nog altijd terug te vinden in de details.

Nederlands erfgoed

Ook op de witmarmeren tafels worden nog altijd Hollandse gerechten geserveerd. Geen doorsnee stamppotjes, maar echte Hollandse haute cuisine. Rogvleugel met pastinaak en tandoori-uien, runderborst met zuur en gepofte quinoa of coquille met mandarijn en een sorbet van komkommer. Een dessert van rode biet en ontbijtkoek toe. Nederlands erfgoed met een nieuwerwetse draai – zowel in het menu, als het design.

Brasserie De Roode Leeuw introduceert zijn nieuwe gedaante en is weer open voor ontbijt, lunch en diner. De brasserie is zondag tot en met woensdag open van 7 tot middernacht, keuken tot 22 uur. Op donderdag tot en met zaterdag kunnen gasten een uurtje langer blijven zitten, tot één uur in de nacht. De keuken is deze dagen geopend tot 22.30 uur.

Hotel de Roode Leeuw

Hotel De Roode Leeuw stamt al uit 1911 en werd gesticht door Ernest de Pesters en Pierre Herbert Bicker. Nog steeds is De Roode Leeuw in handen van de nazaten van de oprichters. In 1935 werd het open terras van de Roode Leeuw omgetoverd tot de befaamde overdekte serre – die sindsdien niet meer weg te denken is van het Damrak. De huidige verbouwing is de grootste in de ruim honderd jarige geschiedenis van het hotel.

Foto's

Reageer op dit artikel