fotoreportage

Horecainterieur: Speelse Super Lyan

Hotel 558

Horecainterieur: Speelse Super Lyan

Super Lyan aan de Nieuwezijds Voorburgwal 3 in Amsterdam wordt met zijn kleurrijke design, omschreven als een eclectische woonkamer. De zaak
bestaat uit drie verbonden ruimtes; de living room, de garden en de bar. De
samenwerking tussen bartender Ryan Chetiyawardana en designer Jacu Strauss vormen de fundering.

De ‘all-day bar’, die in april de deuren opende, serveert als één van de eerste in Amsterdam een aantal cocktails van de tap. Super Lyan is van Ryan Chetiyawardan, de beste bartender van de wereld in 2015. Maar vanwege zijn lastig uit te spreken naam, staat hij beter bekend als Mr Lyan. De beroemde ontwerper Jacu Strauss en zijn team zijn verantwoordelijk voor het interieur dat verschillende vormen en speelse, snoepkleurige elementen bevat. Dit met een hint naar de jaren 50. Als knipoog naar de historische bruine bars van toen, kun je zelfs een glimp opvangen van de kat van Mr Lyan, Robin.


Strauss werkte eerder aan het interieur van bar Dandelyan. Verder was Strauss – dichter bij huis – verantwoordelijk voor het re-design van het hotel Pulitzer Amsterdam.

Wil je de speciale interieurnieuwsbrief ontvangen?

Wil je de speciale interieurnieuwsbrief ontvangen?

Super Lyan is gevestigd in een historisch 17e-eeuws gebouw in Amsterdam met een overdekte binnenplaats naast het Kimpton De Witt hotel. Overdag kom je Super Lyan binnen via de hoofdingang van het hotel, ’s avonds loop je binnen via de eigen bar-ingang op de Nieuwezijds Voorburgwal 3.

Super Lyan is onderdeel van het Kimpton De Witt hotel, maar wordt gerund als een zelfstandige bar waarbij de dagelijkse leiding in handen is van barmanager Thomas Datema, een bekend gezicht in de Amsterdamse cocktailwereld, en Alex Lawrence – eerder head bartender van Dandelyan in Londen. Thomas Datema: ‘Echt fantastisch om hier te staan. Het contrast met de voormalige House Bar is enorm. Qua design is dit uniek. Heb dit echt nergens eerder gezien.’

Menukaart

House Bar werd in 2,5 maand getransformeerd tot dit kleurrijke geheel. ‘Een relatief korte tijd, maar er is ook snoeihard gewerkt.’ Chetiyawardan besloot dat hij zijn eerste bar buiten de UK hier wilde opzetten. Naast de diverse drankjes serveert Super Lyan ook kleine, gemakkelijke gerechten zoals de in London beruchte barsnacks Magic Cheese en Chocolate & Chips, maar ook lichtere bites als crudité en de zalmtartaar met waterkerssalade. ‘Een paar kleine gerechten om te delen, maken een volwaardige lunch.’ Ook is er een kleine ontbijtkaart. Verse stroopwafels en vegan donuts moeten de zoete trek stillen.

Foto's