fotoreportage

Kazerne Hotel: Slapen met topdesigners

Hotel 862

Kazerne Hotel: Slapen met topdesigners

Kazerne Hotel en restaurant Benz in Eindhoven, onderdeel van Kazerne Home of Design, openden in maart stilletjes de deuren. In het hotel slapen en ontwaken gasten tussen het werk van topdesigners. De kapstok, het bedlampje, de dekens en de stoel waarop de gast ontbijt: het maakt allemaal onderdeel uit van een expositie die met regelmaat wisselt.

Meer foto’s onderaan het artikel

Onze missie is om de vele betekenissen van design zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen’, aldus Annemoon Geurts, die samen met partner Koen Rijnbeek eigenaar is. Kazerne telt 2500 vierkante meter expositieruimte. Twee restaurants en het hotel maken hiervan onderdeel uit. ‘Gasten slapen, ontwaken en eten tussen het werk van topdesigners’, vertelt Geurts trots.

Kazerne Hotel

Kazerne is gevestigd in een voormalige marechausseekazerne en aangrenzende industriële loods. Het hotel bestaat uit acht luxe hotelsuites en -lofts, variërend van 35 tot 140 vierkante meter, met elk een andere stijl en interieur. ‘In elke kamer heb ik geluisterd naar de historische structuur en gekeken welke moderne kleuren, materialen en vormen er passen. Op die manier werken, was voor mij als ontwerper een droom die uitkomt’, zegt Geurts. Daarnaast bracht ze bedrijven en ontwerpers bij elkaar die ook een podium kregen in de suites. De meeste kamers hebben een vrijstaand bad, zithoek, kitchenette en aparte eettafel. De 140 vierkante meter grote penthouse loft, die gasten kunnen boeken vanaf €720 per nacht, heeft zelfs twee slaapkamers, een volledige keuken en een eet- of vergadertafel voor acht personen.

Samenwerkingen interieur

Voor het interieur is samengewerkt met een aantal grote labels. Zo is het sanitair van Not only White. Modular lighting is verantwoordelijk voor de verlichting en de wandbekleding komt van Vescom. De stoelen zijn van de hand van Maarten Baas, in 2009 uitgeroepen tot Designer of the Year.

Restaurant Benz

Een overnachting bij Kazerne Hotel kost minimaal €180. ‘Daarmee zitten we in de top van de Eindhovense markt. Zoiets is er ook nog niet in de omgeving. In Eindhoven zijn veel zakelijke gasten die meer in het vliegtuig zitten, dan dat ze thuis zijn. Dus we wilden kamers creëren met een huiselijke sfeer waar ze kunnen genieten van hun privacy. Inclusief de mogelijkheid om er wat te koken.’

Wil je de speciale interieurnieuwsbrief ontvangen?

Wil je de speciale interieurnieuwsbrief ontvangen?

Het hotel is aangesloten bij Designhotels.com, een internationale site met hotels in het hogere segment. Het nieuwe restaurant, een fine dining-concept met Nordic touch, heet Benz. Het restaurant is gevestigd in het onlangs gerenoveerde koetshuis dat met veel aandacht voor de oorspronkelijke schoonheid werd omgetoverd tot een intieme, luxueuze designruimte met zachte aardse kleuren, rijke materialen en toonaangevend design. Eén van de eyecatchers is het werk van Buro Belén. Een kunstwerk van gekamd vlas. Het restaurant telt dertig zitplaatsen.

Buitenkeuken

De buitenkeuken is geplaatst voor het bakken van een pizza en foccacia voor het al bestaande restaurant met Italiaanse twist. En zelfs die buitenkeuken is een designstuk, een ontwerp van Joost van Bleiswijk.

Over Kazerne
In oktober 2014 kreeg Kazerne een vaste locatie aan de Paradijslaan in Eindhoven, na zeven succesvolle pop-up pilots tijdens de Dutch Design Week. Aanvankelijk opende het als restaurant annex expositieruimte. In maart dit jaar werd het uitgebreid met een hotel met acht suites, een fine-dining restaurant met Nordic touch – genaamd Benz – een membersclub, vergaderruimte en een designshop. Het geheel vormt een designplatform van 2500 vierkante meter. ‘Hier, in deze inspirerende sfeervolle omgeving, ontstaan als vanzelf gesprekken over food en design’, aldus mede-initiatiefnemer en creatief directeur
Annemoon Geurts.

 

Foto's

Reageer op dit artikel