Inspiratie uit horecazaken

Hoe richten ondernemers hun zaak in? Wat zijn de trends op het gebied van design en welke eyecatchers zijn gespot? In de collectie Inspiratie wordt alles in beeld gebracht en kun je filteren op categorie, segment en/of plaats.

Gespot: bijzondere cocktailervaring met 3D-bril én geprinte teksten

Gespot: bijzondere cocktailervaring met 3D-bril én geprinte teksten

Bij het nieuwe horecaconcept The All Out Amsterdam beleef je een opmerkelijke cocktailervaring. Dit doe-horecaconcept richt zich op vermaak en...

Geschoten door Wildschieters

Binnenkijken bij barstro Prins & Aap: combinatie Amsterdams café en Nederlandse bistro

Barstro Prins & Aap is een onlangs geopende hotspot in het boutiquehotel Andaz Amsterdam Prinsengracht. De term 'barstro' staat voor een combinatie...

Binnenkijken: Nieuwe eigenaren openen vernieuwde Jans' Food en Wijnbar in Arnhem

Binnenkijken: Nieuwe eigenaren openen vernieuwde Jans' Food en Wijnbar in Arnhem

Jans' Food en Wijnbar in Arnhem onderging een metamorfose en kreeg nieuwe eigenaren. Leon Dieperink en Elise de Jong nemen vanaf maart 2024 de food...

13 bijzondere horecatoiletten: van poepchic tot creatieve pareltjes

13 bijzondere horecatoiletten: van poepchic tot creatieve pareltjes

Een wow-effect op het toilet. Sommige ondernemers begrijpen maar al te goed dat het horecatoilet een cruciaal onderdeel is van de totale...

Trends terraswijnen: wit blijft een hit

Trends terraswijnen: wit blijft een hit

Wat gaat er dit voorjaar en zomer geschonken worden in de restaurants en op de terrassen? Misset Horeca sprak een aantal sommeliers en wijnimporteurs...

Gespot: Telefoonlaadkluis op terras voorkomt  veel gedoe achter de bar

Gespot: Telefoonlaadkluis op terras voorkomt veel gedoe achter de bar

In een wereld waar smartphones een onmisbaar onderdeel zijn geworden van ons dagelijks leven, heeft restaurant Blink in Zeist een slimme oplossing op...

Binnenkijken bij Osteria Emilia: Modern Italiaans restaurant in Utrecht's oude werfkelder

Binnenkijken bij Osteria Emilia: Modern Italiaans restaurant in Utrecht's oude werfkelder

Osteria Emilia is de nieuwste hotspot aan de Oudegracht aan de Werf in Utrecht, waar elke hoek doordrenkt is met de sfeer van Italië. De eigenaren...

Dé terrasdranken van 2024: 'We doen weer overal ijs bij!'

Dé terrasdranken van 2024: 'We doen weer overal ijs bij!'

Cocktails uit blik, biertorens en weg met het taboe op ijs. Het zijn dé nieuwste trends op het gebied van terrasdranken voor de zomer van 2024. Drie...

Trend: Deze 9 nieuwe restaurants zetten in op compleet avondje uit met entertainment

Trend: Deze 9 nieuwe restaurants zetten in op compleet avondje uit met entertainment

Steeds meer restaurants combineren uit eten gaan met entertainment. Gasten hoeven niet meer een deurtje verder om te feesten of te genieten van...

Simpelveld, Restaurant, Frunk

Binnenkijken bij Frunk in Simpelveld: 'Nagenoeg alles zelfgemaakt'

Van de tafels tot de deuren en de verlichting aan de muren. Chef-kok en horecaondernemer Luuk Hoffman (33) heeft in zijn restaurant Frunk zo'n beetje...

Gespot vinobutler: wijn schenken met een 'middeleeuws werktuig'

Gespot vinobutler: wijn schenken met een 'middeleeuws werktuig'

Het heeft wel iets van een middeleeuws werktuig, maar dan in de meest positieve zin van het woord. Op het terras van beachrestaurant Zeepaardje in...

Binnenkijken bij The Local Club in Gorinchem: chic en stoer

Binnenkijken bij The Local Club in Gorinchem: chic en stoer

Gorinchem is een hotspot rijker. The Local Club combineert warm en chic met retro stoerheid. Het menu is internationaal, maar er wordt gekookt met...

Binnenkijken bij Tante Sjaan op Texel: 'Huiskamerachtige ambiance'

Binnenkijken bij Tante Sjaan op Texel: 'Huiskamerachtige ambiance'

Bij Tante Sjaan draait alles om het creëren van een warme en gemoedelijke sfeer. 'Alsof je binnenstapt in de huiskamer van een geliefd familielid',...

Metamorfose voor Korenbloem: 'Het sleetse is verdwenen, de ziel is behouden'

Metamorfose voor Korenbloem: 'Het sleetse is verdwenen, de ziel is behouden'

Korenbloem borrel, bites en food in Tilburg, voorheen Stapperij de Korenbloem, onderging een metamorfose. 'Het wat-stoffige café-imago moest...

Gespot: functionele én esthetische baroplossing bij Flor Fina

Gespot: functionele én esthetische baroplossing bij Flor Fina

Een bar midden in het restaurant. Hoewel dit vaak voorkomt, rijst de vraag hoe je de zichtlijnen kan behouden met zo'n centrale bar. Eigenaren Armand...

Terrasinnovaties 2024: de nieuwste overkappingen, stoelen en kassasystemen

Terrasinnovaties 2024: de nieuwste overkappingen, stoelen en kassasystemen

In een tijd waarin buitenruimtes steeds belangrijker worden binnen de horeca, is het cruciaal om op de hoogte te blijven van de laatste...

Zo ziet het speelse en dynamische terras van De Rechtbank eruit

Zo ziet het speelse en dynamische terras van De Rechtbank eruit

De Rechtbank in Utrecht heeft het terras, gelegen onder de oude platanen op de binnenplaats, volledig vernieuwd. Het resultaat is een speels en...

Binnenkijken bij stadsbrasserie De Witt: 'glamoureuze hotspot voor eten en film'

Binnenkijken bij stadsbrasserie De Witt: 'glamoureuze hotspot voor eten en film'

De voormalige bioscoop The Movies in het Hofkwartier van Dordrecht onderging een transformatie tot stadsbrasserie en filmtheater De Witt. Het gebouw...

6 wijnbar-trends: 'Doelgroep in randstad verschilt van die daarbuiten'

6 wijnbar-trends: 'Doelgroep in randstad verschilt van die daarbuiten'

Tijdens de jurybezoeken voor Winebar of the Year viel de vakjury een aantal wijnbar-trends op voor 2024. Zes in totaal.

Gespot: verticale moestuin in restaurant De Librije

Gespot: verticale moestuin in restaurant De Librije

We spotten de Urban Cultivator, een alles-in-een moestuin waarin 100% biologische microgroenten en kruiden verticaal worden gekweekt, in...