2021 begon én eindigde in lockdown. Bijna zou je vergeten dat er tussen deze periodes in mooie dingen gebeurden. En dat horeca deed wat horeca moet doen: fungeren als de huiskamer van de samenleving. Als een onmisbare ontmoetingsplek voor iedereen in Nederland. Om er verliefd te worden, bij te praten, te dansen. Om samen te zijn. Met lekker eten en drinken of een goed bed. We kijken in dit jaaroverzicht nog één keer terug op afgelopen jaar en daarna richten we ons op de toekomst. Op een OPEN 2022!

Protest terrasactie in beeld: terrassen uitzetten in Maastrichtse horeca

Op 2 maart zette een groot deel van de horeca uit protest het terras uit. Sommige zaken lieten gasten toe, anderen voerden een stil protest tegen de coronamaatregelen. Misset Horeca verzamelde de beelden van horecaondernemers in opstand.

De grote Michelin-blunder van 2021: sterren per ongeluk bekend via app

Michelin zou maandag 29 maart de restaurants bekendmaken die één, twee of drie Michelinsterren achter hun naam mogen dragen. Maar... de zaterdagochtend ervoor maakt Michelin een flinke blunder: de noteringen verschijnen per abuis al in de nieuwe app van Michelin! Na enig zoekwerk en snel schakelen heeft de Misset Horeca-redactie binnen not time de lijsten online in een handig overzicht.

De verhitte discussie: moet kok echt zelf de keuken poetsen?

Is het echt nodig om een kok, na een erg lange werkdag, zelf zijn keuken te laten poetsen? Dit vraagt chef en docent Armijn van Nierop zich af na de lancering van een speciaal project om meer studenten warm te maken voor het horeca-vak. Op de socials van Misset Horeca ontstaat er een verhitte discussie. 'Is de jeugd te beroerd om te poetsen? '

Het feestje dat tóch doorging: Terras Top 100 terug na afwezigheid

De vraag die we onszelf stelden rond februari/maart van dit jaar was een moeilijke. Moeten we de Terras Top 100 voor het 2e jaar op rij afgelasten, of gaan we het toch proberen? We besloten door te gaan en op 7 september werd Brasa uit Purmerend uitgeroepen tot winnaar van de Terras Top 100 2021. Kijk hier terug op een fijn, coronaproof, feestje en de ranglijst met 100 prachtige winnaars.

De blog die insloeg: 'Schandalige horecaprijzen'

'Ik drink mijn bier wel thuis!’ en ‘Belachelijk! Ze verdienen al zoveel op een biertje’. Het commentaar op de uitlatingen van Jos Klerx (Rabobank) in de pers over een mogelijke prijsstijging in de horeca waren niet mals. Iemand schreef dat ‘de horeca zichzelf zo kapotmaakt’.

De ingezonden brief die viral ging: 'Maar de onder-nemer krijgt toch steun?'

De ingezonden brief van KHN-consultant Hans Singelenberg werd in november door collega's uit het vak massaal gedeeld op social media. De brief kreeg honderden steunbetuigingen. Gemist en even teruglezen?

Frustaties opgeschreven: 'Je kunt de horeca niet aan- en uitzetten'

Horecaondernemer Ilse Schutte schreef haar frustraties van zich af. Ze wordt overspoeld door onzekere gevoelens. ‘Hoe moet het nu weer? Kan het team aan boord blijven, moeten we weer detacheren. Financieel zijn we al uitgekleed. Ben ik mentaal nog weerbaar genoeg?’ Gevoelens die bij veel ondernemers spelen, en erg herkenbaar zijn. 'Je kunt ons niet blijven aan- en uitzetten.'