
10 vragen en antwoorden over acrylamide
Met de komst van nieuwe Europese regels staat acrylamide weer in de spotlight. Ook voor cafetariahouders is het goed om op de hoogte te zijn, voor...
Met de komst van nieuwe Europese regels staat acrylamide weer in de spotlight. Ook voor cafetariahouders is het goed om op de hoogte te zijn, voor...
Consumenten moeten beter worden beschermd tegen acrylamide, vinden tien consumentenorganisaties waaronder de Consumentenbond. Waar de discussie tot...
De kookvideo’s van de Vlaamse sterrenchef Peter Goossens op YouTube zijn een genot om naar te kijken. Belgische klassiekers, bereid met mooie...
Friet en aardappels moet je goudgeel bakken, niet goudbruin. Dat is de boodschap van een nieuwe campagne van het Voedingscentrum die mensen bewust...
De NVWA begint in januari 2019 met controles op acrylamide in friet. Sinds april 2018 moeten ondernemers zich aan nieuwe regels houden omtrent...
De nieuwe regels rondom acrylamide kunnen weleens gevolgen hebben voor mijn friet. De vorige keer had ik het op deze plek over mijn liefde voor...
Koninklijke Horeca Nederland heeft een handleiding gepubliceerd die ondernemers moet helpen de hoeveelheid acrylamide in friet zoveel mogelijk te...
ProFri wil binnenkort de friet van de vier grote fabrikanten testen. De vakvereniging wil weten hoe het eindproduct eruitziet als ondernemers de...
Volgens ProFri hoeven professionele frituurders zich geen zorgen te maken over de nieuwe acrylamidewet. Voorwaarde is wel dat ze zich aan de...
Professionele frituurders moeten sinds 11 april voldoen aan nieuwe regels omtrent acrylamide in friet. Voor ambachtelijke frituurders en afnemers van...