Sprot
Iedereen heeft ze vast wel eens zien liggen: bosjes samengebonden, kleine gerookte visjes van 10-15 centimeter lengte. Sprot is een haringachtige en wordt in Nederland zeer gewaardeerd, bijvoorbeeld als borrelhapje.
Iedereen heeft ze vast wel eens zien liggen: bosjes samengebonden, kleine gerookte visjes van 10-15 centimeter lengte. Sprot is een haringachtige en wordt in Nederland zeer gewaardeerd, bijvoorbeeld als borrelhapje.
In een klimaat als dat van Zuid-Afrika zijn barbecues (braaivleis) en picnics aan de orde van de dag. Salades horen daarbij. Twee populaire salades zijn Sousboontjies en Kerrieboontjies. Ze kunnen vers gemaakt en gegeten worden maar in Zuid-Afrika werden deze salades veelal geweckt.
De grote trend van de afgelopen tijd is zonder meer bubbels. Op ‘Bubbles on the Beach’, zondag 30 augustus in Zandvoort, staat bubbelende wijn dan ook in de spotlights. Via Missethoreca.nl kunt u zich nu met korting inschrijven voor dit evenement. Geniet van de echte strandsfeer en de ondergaande zon.
<strong>Ingrediënten</strong> • snufje peper (versgemalen) • snufje zout • 1 eetlepel cognac • 1 eetlepel witte wijn • 1/2 eetlepel citroensap • 125 g roomboter (zachte) • 15 g peterselie (verse, fijngehakt) • 2 eetlepels olijfolie • 2 teentjes knoflook (geperst) • 4 varkensoesters (á 150 g) • vershoudfolie
Thuis bij Jamie
Bij de bereiding van een vismaaltijd valt de keus vaak op kabeljauw. Vanwege problemen met de kabeljauwstand heeft de Europese Unie op 14 februari besloten de Noordzee voor tien weken te sluiten.