Barbecues

De opkomst van Korean BBQ: de nieuwe sushi-restaurants?
Temaki en nigiri’s maken plaats voor galbi en kimchi. Korean BBQ-zaken schieten als paddenstoelen uit de grond. ‘Mensen koken als het ware hun eigen...

Sprot
Iedereen heeft ze vast wel eens zien liggen: bosjes samengebonden, kleine gerookte visjes van 10-15 centimeter lengte. Sprot is een haringachtige en...

Salades
In een klimaat als dat van Zuid-Afrika zijn barbecues (braaivleis) en picnics aan de orde van de dag. Salades horen daarbij. Twee populaire salades...

Met korting naar Bubbles on the Beach
De grote trend van de afgelopen tijd is zonder meer bubbels. Op ‘Bubbles on the Beach’, zondag 30 augustus in Zandvoort, staat bubbelende wijn dan...

Gegrilde varkensoester met peterselieboter
<strong>Ingrediënten</strong> • snufje peper (versgemalen) • snufje zout • 1 eetlepel cognac • 1 eetlepel witte wijn • 1/2 eetlepel citroensap • 125...

Thuis bij Jamie
Thuis bij Jamie

Campagne moet tilapia op de kaart krijgen
Bij de bereiding van een vismaaltijd valt de keus vaak op kabeljauw. Vanwege problemen met de kabeljauwstand heeft de Europese Unie op 14 februari...

Grilltips
Het assortiment vissoorten dat geschikt is voor de grill of de barbecue is enorm uitgebreid: zalmmoten, zalmfilets, zalmforel, palingmootjes,...

Oosterse saté van varkenshaas
<strong>Ingrediënten</strong> • 1 theelepel gemberpoeder • 2 eetlepels uien (gefruite gedroogde uitjes) • 3 eetlepels limoensap • 3 teentjes knoflook...

Geroosterde roodbaarsfilet met sesamzaad
<strong>Ingrediënten:</strong> 4 roodbaarsfilets van ca. 150 g Alternatief: tilapia, meerval, kabeljauw 2 eetlepel sojasaus 1 kleine rode ui 10 g...