Bier tappen

De opmars van bier: trends, kennis en in de praktijk

De opmars van bier: trends, kennis en in de praktijk

De vlucht die bier genomen heeft is enorm. Het aantal brouwerijen in Nederland loopt in de honderden, van microbrouwerijen en brouwerijhuurders tot...

Bier tappen in acht eenvoudige stappen

Bier tappen in acht eenvoudige stappen

Goed bier tappen is geen vanzelfsprekendheid. Het luistert nauw om de perfect serve te realiseren tussen het spoelen en het uitserveren.

Kris Gerrits wint NK Biertappen op Horecava 2023

Kris Gerrits wint NK Biertappen op Horecava 2023

In een traditiegetrouw bloedstollende finaleronde, is Kris Gerrits van Café Maxim uit Nijmegen als winnaar uit de bus gekomen bij het NK Biertappen.

Ivo Thijssen van Bierproeven, Bierbewustzijn en  Bierbekwaam.

Bierbewustzijn.nl lanceert nieuwe Cicerone-bieropleiding: Bierbekwaam

De platforms Bierbewustzijn.nl en Bierproeven.nu hebben maandag 14 juni een nieuwe online bieropleiding gelanceerd: Bierbekwaam. Hiervoor heeft...

Vincent Bek

Caféhouder ziet droom in duigen vallen

Met de Ommetje-app liep hij er al 10 kilo af. Soms is er een date, organiseert hij voor zijn gasten een bingo of pub-quiz en werkt de bestellingen...

Kampioen biertappen Amber Ott legt uit: zo tap je pils en speciaalbier

Kampioen biertappen Amber Ott legt uit: zo tap je pils en speciaalbier

Amber Ott kan goed biertappen. Wat heet: de mede-eigenaar van restaurant Zuyver Samen Eten & Drinken in Soest won begin 2020 de finale van het NK...

Amber Ott wint NK Tapwedstrijden op Horecava 2020

Amber Ott wint NK Tapwedstrijden op Horecava 2020

Amber Ott van restaurant Zuyver uit Soest is de winnaar van het NK Biertappen 2020. Ott liet in de finale op de RAI in Amsterdam 46 mede-finalisten...

Tapwedstrijden: ruim zes decennia werken aan tapkwaliteit

Tapwedstrijden: ruim zes decennia werken aan tapkwaliteit

De finale van de Tapwedstrijden 2020 op de Horecava zijn, zoals alle voorgaande jaren, een populaire aangelegenheid. Al ruim zestig jaar zet de...

Franck Evers laat de 'Perfect Serve' van bier zien

Franck Evers laat de 'Perfect Serve' van bier zien

Tijdens de workshop op de Dag van het Bier staat Franck Evers, 'Trainer Bierbehandeling' bij Siebenheller en Partners, stil bij het tappen en...

'De Dag van het Bier is hartstikke belangrijk'

'De Dag van het Bier is hartstikke belangrijk'

Sanne Slijper richtte in 2013 met Martijn Disseldorp Two Chefs Brewing op. Op 9 september vertelt hij tijdens de Dag van het Bier over de stijlen van...