FreshRecruitment
Sprot
Iedereen heeft ze vast wel eens zien liggen: bosjes samengebonden, kleine gerookte visjes van 10-15 centimeter lengte. Sprot is een haringachtige en wordt in Nederland zeer gewaardeerd, bijvoorbeeld als borrelhapje.
Iedereen heeft ze vast wel eens zien liggen: bosjes samengebonden, kleine gerookte visjes van 10-15 centimeter lengte. Sprot is een haringachtige en wordt in Nederland zeer gewaardeerd, bijvoorbeeld als borrelhapje.
Het EK-voetbal, het WK-voetbal, de Olympische spelen en de Winterspelen. Kortom, regelmatig is er veel aandacht voor landen en streken. Vertaal deze landeninteresse naar uw bedrijfsvoering door uw gasten te verrassen met een internationale borrelhapjesschaal.
Bij de feestdagen horen natuurlijk feestelijke gerechten en hapjes met vis. In Nederland wordt steeds meer vis met de feestdagen gegeten.
De wereld wordt steeds kleiner. Nederlanders gaan vandaag de dag overal naartoe op reis. Mensen uit allerlei culturen komen hierheen. Wereldwijd is eten een van de eerste dingen waardoor je met elkaar kennismaakt. In veel oosterse culturen bestaat de hele avondmaaltijd uit allerhande lekkere hapjes, uit snacks.
Tapas zijn voorgerechtjes, tussendoortjes of borrelhapjes, die van oorsprong in Spaanse cafeetjes werden geserveerd bij drankjes. De naam komt van het woord ‘tapa’ (deksel) en verwijst naar de vroegere functie van de tapas: men legde een stukje ham of brood op het glas (als een dekseltje) om te voorkomen dat er insecten in kwamen.<p>Vandaag de dag vertegenwoordigen tapas in feite een Spaanse levensstijl. Het is gezellig om, alleen of met z’n tweetjes, een tapa-maaltijd te gebruiken. Bijvoorbeeld:Queso Manchego (schapenmelkkaas): in kleine blokjes gesneden en enkele dagen gemarineerd in een kruidenolie naar keuze.<p>Sardinas: sardientjes, schoongemaakt, bestoven met wat bloem en gebakken of gegrilleerd. Daarna bestrooid met zeezout en geserveerd op een blaadje witlof besprenkeld met citroensap.Calamaris en Escbeche: gemarineerde inktvisringen (recept hieronder).<p></p>
Verhoog uw omzet met fingerfood. Deze trendy hapjes stralen beduidend meer uit dan een blokje kaas of een plaatje worst. Ze zijn omzetverhogend en stralen luxe en kwaliteit uit. Vooral door de verrassende presentatie en samenstelling. Presenteer de hapjes opvallend door bijvoorbeeld lange satéprikkers, afgeknipte puntzakken of verpakkingsmateriaal uit de snackbranche te gebruiken.