Hotelschool The Hague
Zusje opent eerste restaurant over de grens
Restaurantketen Zusje gaat naar Duitsland en opent de eerste buitenlandse vestiging in Aken. Het is de 41e vestiging.
Het succesvolle bedrijf The Lemon Tree in Deventer maakte in korte tijd het nodige mee. Hun sociale media werden gehackt, waarna een inbraak in de zaak volgde. Nu is er ook nog een unieke en loodzware tafel gestolen. Eigenaar Valentijn Bergers laat het er niet bij zitten en heeft een beloning van 5.000 euro klaarliggen voor de gever van de gouden tip.
Reizigers op Schiphol kunnen sinds 7 oktober terecht bij The Wanderer by Dutch Cocktail Club, een nieuwe cocktail- en foodspot in Lounge 1.
De lancering van de nieuwe Lekker500 vindt plaats op maandag 3 november. Gault&Millau presenteert op maandag 9 februari 2026 haar nieuwe scores en awards tijdens de jaarlijkse ceremonie in Tivoli Vredenburg in Utrecht. Dan zal ook de nieuwe gedrukte gids verschijnen, met daarin de zaken die een score van 16 punten of meer hebben.
Een jaar na de overname van restaurant De Moerbei in Warmond is het tijd voor een nieuwe fase. In samenwerking met interieurontwerper Manon de Groot kreeg De Moerbei een elegante restyling.
In een rustige woonwijk in Tilburg staat een restaurant met de bijzondere naam: Te Koop in Tilburg. Ooit hing er aan ieder object in de zaak een prijskaartje, maar inmiddels draait het buurtrestaurant toch vooral gastvrijheid en de keuken van Robin Verheijen en zijn team, waarmee ze een Bib Gourmand verdienden.
La Place heeft een nieuw restaurant geopend in het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg.
De nalatenschap van Jonnie Boer wordt binnenkort op bijzondere wijze gevierd. Zijn goede vrienden Joris Bijdendijk, Richard Ekkebus, Ron Blaauw, Sergio Herman, Sidney Schutte, Nelson Tanate en Hans van Wolde organiseren een unieke tour, waar de Nederlandse keuken op een voetstuk wordt gezet.
De jonge ondernemer Stan Snijders (22) opende in een monumentaal pand in Goirle zijn eerste eigen zaak: grandcafé Bij Stan. Eigentijds van stijl en vol karakter.
Michelin heeft tijdens een presentatie in Parijs een zeldzaam inkijkje gegeven in de strategie voor de komende jaren. De gids wil zich niet alleen beperken tot restaurants en hotels, maar gaat onder meer wijnen beoordelen. In 2030 wil Michelin actief zijn in liefst 100 landen.
Horecaondernemers weten dat het onhygiënisch is. Daarbij is het ook bij wet verboden: plaagdieren op de plek waar gegeten en gedronken wordt. Wat kun je er tegen doen?
't Zusje viert een mijlpaal met de opening van haar 40e locatie in de Ringersfabriek in Alkmaar.