Lumière Maastricht
Ondernemers over de extreme hitte: 'Het is 56 graden in de keuken'
De mussen vallen dood van het dak, maar het terras zit stampvol. Kortom: er moet gewerkt worden. Voor ondernemers een lastige spagaat.
De mussen vallen dood van het dak, maar het terras zit stampvol. Kortom: er moet gewerkt worden. Voor ondernemers een lastige spagaat.
Na tien jaar idealisme zet Dutch Cuisine een volgende stap. De beweging van chefs die zich inzet voor een houdbare en toekomstbestendige gastronomie in Nederland, gaat vanaf nu meten in hoeverre aangesloten restaurants hun principes écht naleven. 'Het is tijd om volwassen te worden', zegt voorzitter en SVH Meesterkok Albert Kooy. 'We blijven een beweging, maar wel één met tanden.'
Iedere maand weer openen er nieuwe horecazaken hun deuren. Collega's die gepassioneerd starten met hun horecabedrijf en graag hun trots delen. Misset Horeca publiceert maandelijks een overzicht van nieuw geopende restaurants, (eet)cafés en hotels. Bekijk hieronder het overzicht van juni 2025.
De Terras Top 100 2025 is bekend! De terrassen uit 12 provincies die na alle juryrondes bij de 100 best scorende bedrijven horen, vormen de Terras Top 100 2025. Check hieronder de ranglijst.
De Troubadour uit Hardenberg is maandag 23 juni gekroond tot de nieuwe nummer 1 van de Terras Top 100.
Vegetarische gerechten zijn klimaatvriendelijker en bovendien inkooptechnisch vaak interessant. Hoe zorg je er dan voor dat gasten juist daarvoor kiezen? 'Je kunt het gedrag van de gast subtiel beïnvloeden.'