Alles over Homepage

De missie van plant-based restaurant Mama Gaia in Haarlem is duurzaam omgaan met de aarde en dat vind je terug in het plantaardig eten en het interieur. Refurbished meubilair en gerecylede materialen sieren de zaak, zoals de bar die bestaat uit op elkaar gedrukte aarde. Foto: Cindy van Rees

8 tips voor een duurzaam horecainterieur

Bij iedere vernieuwing van je horecainterieur heb je materialen nodig, verbruik je energie en creëer je afval. Dit is onvermijdelijk. Toch zijn er...

Ferdy van Rijswijk en Noëmie Haentjens van restaurant Rozewied in Kortgene

Bij bekroond Rozewied staan Ferdy en Noëmie om en om in de keuken

Samen een restaurant runnen; waarbij de man in de keuken staat en de vrouw aan de voorkant. Hoewel in tal van gevallen succesvol, is het bijna een...

Rohini Atwaroe met de menukaart van Het Statencafé.

Rohini Atwaroe over haar menukaart: 'Langzaam introduceer ik mijn keuken'

Een kaart die prikkelt en verrast maar toch herkenbaar is. Rohini Atwaroe van Het Statencafé beantwoordt 12 vragen voor de serie 'Chefs over hun...

The Lemon Tree

Restaurant The Lemon Tree gehackt, eigenaar weigerde 'losgeld' te betalen

Restaurant The Lemon Tree in Deventer had bijna 70.000 volgers op Instagram, totdat het account werd gehackt door cybercriminelen. Eigenaar Valentijn...

8 tips over gastbenadering waarmee je winst kunt maximaliseren

8 tips over gastbenadering waarmee je winst kunt maximaliseren

Ondernemers voorzien van adviezen om aan het eind van het jaar meer winst over te houden. Horeca-adviseur Franck Evers en zijn compagnon Frank Laumen...

Chef Rik de Jonge over zijn menukaart: 'Veel koks hebben moeite met onze frivole manier van koken'   

Chef Rik de Jonge over zijn menukaart: 'Veel koks hebben moeite met onze frivole manier...

Niet alleen de gasten bij bistro Madeleine in Utrecht zien elke keer een nieuwe menukaart; ook de koks weten niet altijd wat ze die dag gaan maken....

Deze horecazaken openden in mei 2024

Deze horecazaken openden in mei 2024

Iedere maand weer openen er nieuwe horecazaken hun deuren. Collega's die gepassioneerd starten met hun horecabedrijf en graag hun trots delen. Misset...

Hoe je werkelijk élke gast naar je restaurant trekt: 'Carnivoren horen er ook bij'

Hoe je werkelijk élke gast naar je restaurant trekt: 'Carnivoren horen er ook bij'

De nieuwste horecatrend gaat niet over natuurwijn, gewaagde veganistische gerechten of zelfgemaakte cocktails. Wie vooraan wil lopen zorgt ervoor dat...

Bar Club 188 waar het Oranjegevoel nu echt gaat leven. Nikki (L) en Karin. Foto: Frank Jansen

Voetbalfeest in de horeca: hoe ondernemers inspelen op het Europees Kampioenschap

We zijn er weer bij en dat is… prima voor de horeca! Met het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland voor de deur, kunnen ook oranjecafés hun...

Centraal in Baarlo. Foto: Marcel van Hoorn.

Dit zijn de belangrijkste gastvrijheidslessen voor terrasmedewerkers

Wat zijn de belangrijkste gastvrijheidslessen die je nieuwe medewerkers meegeeft in het terrasseizoen? We vroegen het horecaondernemers en zetten de...