Imago
De actie van Rob Michielsen om de Café Top 100 van Misset Horeca rookvrij te krijgen heeft direct veel medestanders uit dezelfde Top 100 opgeleverd. Een dergelijk initiatief vanuit de cafésector zelf verdient alle lof, om een aantal redenen.
De actie van Rob Michielsen om de Café Top 100 van Misset Horeca rookvrij te krijgen heeft direct veel medestanders uit dezelfde Top 100 opgeleverd. Een dergelijk initiatief vanuit de cafésector zelf verdient alle lof, om een aantal redenen.
Kwalitaria De Bolder ‘op Urk’ is voor de tweede achtereenvolgende maal het Beste leerbedrijf van de Top 100. Eigenaar Meindert Kramer maakt van opleiden een prioriteit in zijn bedrijf.
Bent u benieuwd wat er dagelijks te doen is op de grootste horecavakbeurs van het land? Bekijk dan hier het dagprogramma van de Horecava en bepaal op welke dag u uw bezoek wilt afleggen.
Eigenaar Jos de Winter van Café Dikke Dries in Utrecht, nummer drie in de Misset Café Top 100, zet verantwoorde kotelet van Baambrugs big met stampot op zijn krijtbord.
Van de bedrijven in de Cafetaria Top 100 zijn er 55 aangesloten bij een cafetariaformule, vergelijkbaar met 2009. Formules zijn oververtegenwoordigd: van de cafetaria's is immers nog geen 20 procent aangesloten bij een formule. Een mogelijke oorzaak voor het verschil is dat eigenare van formulebedrijven minder rompslomp aan hun hoofd hebben en zich op de gast kunnen focussen en zo meer punten scoren voor de ranglijst.
De tekenen dat de economie langzaam uit het dal klimt, nemen toe. Sinds afgelopen zomer krabbelt de AEX omhoog. Hoopgevend is dat het aantal uitzendkrachten weer toeneemt. Iets dichterbij de horecasector staat het bericht dat dit jaar het aantal buitenlandse bezoekers in Nederland groeit. Met een stevige 7 procent zelfs. Vooral gunstig voor hotels en restaurants in de hoofdstad.