Lumière Maastricht
Forse terugval in hotelovernachtingen verwacht door hogere btw
De voorgenomen verhoging van het btw-tarief op logies van 9 naar 21 procent per 2026 kan ingrijpende gevolgen hebben voor de Nederlandse horeca.
Wat kun je leren van collega-ondernemers? Tijdens de tweedaagse Mobiele Horecatraining van Lenting en Partners op 14 en 15 juni bezochten 37 horecaondernemers diverse bedrijven in Zeeland, van speelrestaurant en bruin café tot stadshotel en restaurant. Misset Horeca reisde mee en doet verslag, met praktijkvoorbeelden die jij direct kunt toepassen in je eigen zaak. Dit is deel 1.
Hotel ibis Tilburg speelt in op de vraag naar betaalbare en toegankelijke overnachtingsmogelijkheden in de regio Tilburg door fors uit te breiden. Het hotel groeit van 80 naar 184 kamers.
In de voormalige Dirkzwager-branderij in Schiedam, een rijksmonument uit 1861 opent in 2026 het Distillers Hotel: een boetiekhotel met 31 kamers, koffiebar Stoom en restaurant Stook.
Van der Valk wil een nieuw hotel bouwen in Emmeloord.
Met oog op de geplande rebranding onder Mandarin Oriental in het eerste kwartaal van 2026, is Susanne Hatje per 2 juni 2025 aangesteld als nieuwe General Manager van het Conservatorium Hotel in Amsterdam. Hatje, van Duitse oorsprong, brengt meer dan 28 jaar ervaring in de internationale hotellerie met zich mee, waarvan 18 jaar in senior managementfuncties binnen Mandarin Oriental.
European Hotel Capital (EUHC) heeft Hubert-Jan van Catz per 1 juni benoemd is tot general manager van 'Motto by Hilton Rotterdam Blaak'.
Haarlem krijgt er een 5-sterrenhotel bij. Vastgoedontwikkelaar Cobraspen Groep transformeert een monumentaal voormalig schoolgebouw aan de Leidsevaart tot Hotel Palazzo. De exploitatie komt in handen van Highlight Hotel Group.
Vegetarische gerechten zijn klimaatvriendelijker en bovendien inkooptechnisch vaak interessant. Hoe zorg je er dan voor dat gasten juist daarvoor kiezen? 'Je kunt het gedrag van de gast subtiel beïnvloeden.'