Fresh Recruitment
Hier moet je op letten als je een horecabedrijf huurt
Van een advertentie met 'Horeca te huur' gaat bij menig ondernemer het bloed sneller stromen. Maar wat komt er allemaal bij kijken als je een horecabedrijf wilt huren?
Van een advertentie met 'Horeca te huur' gaat bij menig ondernemer het bloed sneller stromen. Maar wat komt er allemaal bij kijken als je een horecabedrijf wilt huren?
In de horeca voltrekt zich in de afgelopen jaren een shake-out. Door de sterk gestegen kosten en het terugbetalen van coronaschulden zijn in drie jaar tijd zo'n 1.100 horecazaken verdwenen. Tegelijkertijd zijn goede horecalocaties schaars en gewild, vooral in de grote steden en op toeristische locaties.
De Amsterdamse horeca krijgt het zwaar te verduren door de opkomst van gentrificatie en toerisme. Dit blijkt uit twee recente onderzoeken van studenten van Hotelschool The Hague.
Een standaard huurcontract is vaak nadelig voor de huurder. Negen punten waarop je een huurovereenkomst in jouw voordeel kunt formuleren.
In de horeca komt het wel eens voor dat een horecabedrijf in zijn geheel wordt gehuurd of verhuurd. Deze huur van de onderneming moet dan onderscheiden worden van de huur van de bedrijfsruimte. De huur van die horecabedrijfsruimte is wettelijk geregeld en beschermd.
Ontbinding van de huurovereenkomst komt steeds meer voor. Zeker op A-locaties proberen verhuurders het vaker. Ook rechters ontbinden gemakkelijker dan vroeger. Wanneer loop je risico en hoe voorkom je ontbinding?