Het succes van Fort Negen is ontstaan vanuit restaurant De Kas*
Maarten Langeslag kwam als stagiair in Restaurant De Kas* om te starten als broodbakker voor het restaurant. Inmiddels is bakkerij Fort Negen, met sandwichbar, een begrip in Amsterdam.

Maarten Langeslag kwam als stagiair in Restaurant De Kas* om te starten als broodbakker voor het restaurant. Inmiddels is bakkerij Fort Negen, met sandwichbar, een begrip in Amsterdam.

Fine dining dood? Natuurlijk niet. De jonge chefs en ondernemers Koen van Weert (33) en Yuki Lee (37) bouwen hun restaurant De Cuijt in Mierlo vanaf de grond op. En met succes. 'Ik denk dat onze stijl een beetje vrouwelijk is.'

JRE heeft vier nieuwe leden toegevoegd aan de eigen vereniging. Ook werden er verschillende JRE-awards uitgereikt op een feestelijke avond.

De topchefs Joris Bijdendijk, Richard Ekkebus, Ron Blaauw, Sergio Herman, Nelson Tanate en Hans van Wolde hebben in Hongkong samen een uniek diner gekookt, ter nagedachtenis aan Jonnie Boer en ter ere van de Nederlandse keuken. Er volgen nog twee avonden bij Rijks in Amsterdam en bij PrivéPrivée in Antwerpen.

Michelin heeft in de Verenigde Staten drie driesterrenrestaurants teruggezet naar twee sterren. Het nieuws werd in aanloop naar de verschillende ceremonies al bekendgemaakt aan de chefs en eigenaren. Maar wanneer hoor je over het verliezen van je ster? Er lijkt geen logica achter te schuilen.
GesponsordMarcel Levee begon zijn ondernemersreis een kleine 25 jaar geleden met feestcafé Shooters in Groningen. Onlangs opende hij zijn nieuwste Groningse hotspot: restaurant Ntourage. Met zijn ondernemerschap laat Levee zien dat de horeca altijd in beweging is. Hoe blijft hij vernieuwen? En tegen welke uitdagingen loopt hij daarbij aan?

Talpa presenteert een nieuwe realityserie over een bruisende horecafamilie: De Bogaartjes.

Vijf jaar geleden, in coronatijd, opende de toen 23-jarige Wouter Brandsema zijn eigen bistro in Leeuwarden. De timing kon nauwelijks slechter: vlak na de opening moesten de deuren weer dicht en overheidssteun kreeg hij niet. Toch hield hij vol. 'Als je aan het begin hard valt, wil je ook keihard weer klimmen', zegt hij. Nu is Bistro Aragosta een vaste waarde in de stad en kon Brandsema zelfs het pand kopen.
GesponsordEen mooi gedekte tafel is hét visitekaartje van elke horecazaak. Servetten spelen daarin een grotere rol dan vaak gedacht wordt: ze dragen bij aan sfeer, comfort en hygiëne. Airlaid servetten zijn het alternatief voor linnen waar luxe, gemak én duurzaamheid samenkomen.

Maarten Kievit, die sous-chef was bij De Kromme Watergang, maakt de stap naar het keukenteam van Rootsch in Zierikzee. Dat meldt PZC.

Restaurant Odille* in Sint-Oedenrode ontvangt deze week zestig gasten die leven in armoede. 'We vinden het belangrijk om juist nu iets terug te geven aan de gemeenschap', zegt chef Casimir Evens.

Kasteel Montfoort heeft Ries Verburgt aangetrokken als nieuwe chef-kok. Met zijn komst gaat het kasteel vanaf 8 januari 2026 na lange tijd ook weer open als à la carte restaurant.

Bistro Luux in Weert heeft de deuren begin november geopend. Het is de zaak van voormalig sterrenchef Ron Lemmens, die eind juli na tien jaar de deuren sloot van zijn Flavours* in dezelfde Limburgse stad.
GesponsordEen wellnessresort draait om ontspanning en beleving, van de eerste stap in het water tot de laatste hap van het dessert. In de keuken van Veluwse Bron, onderdeel van BeWellness, weet keukenmanager en chef-kok Bas van Beers als geen ander hoe belangrijk de totaalbeleving is. 'Eten is weliswaar een onderdeel van de dag, maar onze gasten willen wél genieten van wat er op hun bord ligt, en verrast worden. Daar helpt een betrouwbare basis als Debic enorm bij.'

Dr. Wines is een nieuwe wijnbar & restaurant in hartje Den Haag. Eigenaren Hidde-Jurre Griffioen (29) en Annick van Bladel (27) openden in het pand waar eerder Wicked Wines zat hun eerste zaak. De ruimte werd totaal gestipt, alleen de terrazovloer bleef behouden.
