Lumière Maastricht
Sterchef Lars Scharp opent dit najaar tweede zaak
Lars Scharp, chefkok en eigenaar van Lars Amsterdam* opent dit najaar een tweede zaak: Cachet.
Lars Scharp, chefkok en eigenaar van Lars Amsterdam* opent dit najaar een tweede zaak: Cachet.
Restaurant Moon slaat een nieuw hoofdstuk in. Na een grondige renovatie heeft het iconische draaiende restaurant op de 19e verdieping van de A'dam Toren zijn deuren heropend.
13 juli is de Dag van de Franse friet. Speciaal voor deze dag de belangrijkste aandachtspunten als het gaat om friet.
De inkoop van vis kan tot kopzorgen leiden bij chefs en ondernemers. Want: hoe houd je je marges op peil? Misset Horeca vroeg het aan een iconisch visrestaurant in Nederland en aan een horecafamilie, met roots in de vishandel. 'De schol is in het seizoen en zwemt voor onze eigen kust.'
In Amsterdam is Your Daily geopend, een toegankelijke en warme horecagelegenheid dat een sociale ontmoetingsplek voor bewoners, gezinnen en professionals uit de buurt moet zijn.
Chef Hiroaki Yamamoto, die in 2023 een ster kreeg voor zijn restaurant Yama* in Rotterdam, heeft de naam van zijn nieuwe restaurant in Naarden-Vesting onthuld: A5 Yama. De zaak, met 8 couverts, gaat in het najaar open.
In september opent aan het Oosterpark all day horecaconcept Orchid House.
Het platform Tippr zet iedere maand een horecamedewerker in het zonnetje. Deze Toppr krijgt zo de waardering die hij of zij verdient.
Als horecaondernemer wil je vanzelfsprekend je marges op peil houden. En daardoor ontkom je er vaak niet aan om je prijzen te verhogen. Maar je wil je gast ook niet afschrikken. We vroegen aan vier ondernemers (Hofman, 273, Europa en Troef) hoe zij met prijsbepaling omgaan. 'Ook de bediening denkt mee over de prijs op het menu.'
Plasmolen is een culinaire hotspot rijker: Restaurant Mare, gelegen in de jachthaven aan de Mookerplas.
Na tien jaar idealisme zet Dutch Cuisine een volgende stap. De beweging van chefs die zich inzet voor een houdbare en toekomstbestendige gastronomie in Nederland, gaat vanaf nu meten in hoeverre aangesloten restaurants hun principes écht naleven. 'Het is tijd om volwassen te worden', zegt voorzitter en SVH Meesterkok Albert Kooy. 'We blijven een beweging, maar wel één met tanden.'
Na een complete make-over heropent Huisje James, het exclusieve fine dining restaurant van Van der Valk Apeldoorn - De Cantharel, zijn deuren.
Tijdens de tweede dag van de ondernemerstour door Zeeland bezoekt Misset Horeca met Lenting en Partners een aantal geselecteerde horecaondernemers langs de kust. Van een modern strandpaviljoen, een succesvol restaurant tot een hotel waar je binnenkomt via de bar: de ondernemers vertellen openhartig over hun aanpak, hun investeringen, hun valkuilen en de lessen die ze geleerd hebben.