Hotelschool The Hague
Plantaardig groeit door in Arnhemse horeca
Steeds meer gasten vragen om een duurzame en plantaardige menukaart. Arnhemse horecaondernemers spelen daar met succes op in.
Steeds meer gasten vragen om een duurzame en plantaardige menukaart. Arnhemse horecaondernemers spelen daar met succes op in.
Horecazaken zonder kamerplanten en bomen lijken steeds meer een uitzondering. Ondernemers kiezen vaak voor levend groen in hun zaak. Deze twintig planten zijn geschikt voor de horeca, inclusief de verzorgingstips.
Planten zijn eens belangrijke toevoeging aan horeca interieur en hun toepassing is niet alleen decoratief. Interieurbeplanting kun je voor verschillende doeleinden inzetten. Plantscapes en Oogenlust vertellen wat de trends zijn in groenbeleving en hoe je planten succesvol kunt toepassen in je interieur.
Het feit dat 'buiten zijn' ons welzijn verbetert, dringt door tot ontwerpers én ondernemers. Er is ook een naam voor: biophilic design. Bij een interieurontwerp kijk je niet alleen esthetisch naar een ruimte, maar ook naar hoe je het welzijn van de gebruiker kunt verbeteren. Wat is biophilic design en wat kan ik er als horecaondernemer mee?
Klaprozen of paardenbloemen die boven je hoofd groeien, megaplanten of een fleurig boeket reikend tot aan het plafond. Linda Nieuwstad maakt XL-bloemen en planten van restmaterialen. Het liefst werkt ze met afgedankte materialen van het bedrijf waarvoor ze deze grote wow-objecten maakt. 'De bloemen verwonderen, creëren impact en geven de zaak identiteit.'
Planten in het horecainterieur zijn nog steeds hot. Marijntje Tierolff van Shot of Green constateert dat steeds meer horecazaken in deze groentrend meegaan. De plantenstylist geeft zes tips die je moet weten wanneer je de horecazaak wilt aankleden met groen.