Sweet Lake Wellness B.V.
Flicka* in Kerkdriel sluit de deuren na 8,5 jaar: 'We genieten van elke service'
Het echtpaar Thomas en Merlijn van Santvoort van restaurant Flicka* in Kerkdriel hebben hun laatste dag aangekondigd.
Gesponsord'Bij ons heeft de natuur het hoogste én het laatste woord', vertelt Valerie Jongeneel (43). Samen met chef-kok Joram Timmerman (46) runt zij het sfeervolle boutiquehotel Op Oost en het restaurant Kook Atelier in Oosterend op Texel. Hier komen de magie van de natuur en culinair genieten samen. Het koppel is trots op de Groene Michelinster die ze vorig jaar kregen en dit jaar mochten behouden: 'Het is een prachtige erkenning van ons concept.'

Hotel Okura Amsterdam, bekend om Japanse gastvrijheid en culinaire excellentie, kondigt met trots de lancering aan van KIRI, een hoogwaardig en toch toegankelijk lunchconcept. KIRI presenteert een signature bento, een moderne interpretatie van de klassieke Japanse lunch, zorgvuldig samengesteld voor een harmonieuze balans in smaak, textuur en presentatie.

Tegenover het Paleis Noordeinde opent medio januari EVE Paleisstraat by Erik van Loo. Een unieke samenwerking tussen de chef-eigenaar van het wereldwijd gerenommeerde restaurant Parkheuvel** in Rotterdam en RE:BORN, de duurzame ontwikkelaar die zich onder andere over De Pier, EVE Scheveningen en meerdere iconische panden in Den Haag heeft ontfermd.

Les Patrons Cuisiniers hebben drie nieuwe leden opgenomen in hun genootschap. Het gaat om Ollie Schuiling van Kasteel Heemstede en het chefsduo Roy Schipper & Rik Veen van Lutum in Wijk bij Duurstede. Tijdens het jaarlijkse gala werd ook meer dan een ton opgehaald voor het Nationaal MS Fonds.

Van favoriete snacks als frikandellen en friet tot hippe kaneelbroodjes en pistache-ijs: traditiegetrouw geeft Thuisbezorgd.nl geeft een kijkje in de keuken.

Michelin heeft een nieuwe onderscheiding in het leven geroepen. Naast de sterren voor restaurants en de sleutels voor hotels, worden er vanaf volgend jaar ook Michelin-druiven uitgereikt aan wijnbedrijven.

Ruben Andriesse en Beau van Haren hebben per 1 oktober de exploitatie van de horeca van Chateau Amsterdam overgenomen. Met Camarat gaan ze een andere koers varen, met een Frans-Nordic keuken en een wijnkaart waar ook ruimte is voor andere wijnen dan die van Chateau Amsterdam.

Van een restaurant in een voormalige gevangenis tot een eigentijdse koffie- en foodbar: Misset Horeca bezocht 14 horecaparels in Leeuwarden. Elke plek heeft zijn eigen stijl, van industrieel en intiem tot kleurrijk en huiselijk. 'Niet te gek, we zitten wel in Friesland', zegt een ondernemer en daarmee wordt het nuchtere, Friese karakter van de stad meteen voelbaar. In dit laatste deel zeven hotspots.

Het eerste Euro-Toques Nederland Benefietdiner vond plaats bij Kasteel Kerckebosch in Zeist. Onder leiding van chef Jozua Jaring ( Ratatouille Food & Wine*) en elf Euro-Toques-chefs beleefde de gast een avond vol topgastronomie voor het goede doel.

Sander Semplonius en Floor van Hees zijn de nieuwe eigenaren van restaurant De Harmonie 23 in Rotterdam.
