
Medewerkers die de kantjes ervan aflopen, te laat komen, zich niet aan de regels houden, onvoldoende schoonmaken of conflicten veroorzaken met andere...
Medewerkers die de kantjes ervan aflopen, te laat komen, zich niet aan de regels houden, onvoldoende schoonmaken of conflicten veroorzaken met andere...
Elke ondernemer kent ze uit zijn hoofd, de kengetallen in de horeca. 30 procent personeelskosten, 30 procent inkoopkosten, rond de 12 procent...
Het kan een buitenkansje zijn om via een online veiling een goede combisteamer te bemachtigen, of juist om je interieur te verkopen bij een...
Bij een café of restaurant zijn de meest voorkomende rechtsvormen de eenmanszaak, de vof en de besloten vennootschap. Wanneer kies je welke...
Hoe hard mag de muziek? En is het nummer sowieso wel de juiste keuze of mag de muziek iets verrassender zijn? Waar moet je allemaal op letten als het...
Van een advertentie met 'Horeca te huur' gaat bij menig ondernemer het bloed sneller stromen. Maar wat komt er allemaal bij kijken als je een...
Als startende horecaondernemer moet je bepalen welk soort ondernemer je bent. Een goede mix van de 6 P’s wordt essentieel genoemd voor het starten...
Hoe maak je een goede menukaart? Je wilt de juiste prijzen hanteren, zorgen voor een mooie presentatie en wellicht meer omzet genereren door slimme...
Hoe creëer je stopkracht en overtuig je gasten dat ze bij jou naar binnen stappen? En als de gasten binnen zijn, hoe creëer je dan een fijne ervaring...
De droom om een horecabedrijf te starten blijft ook in uitdagende tijden voor velen springlevend. Die droom start met een ondernemingsplan, ook wel...