starter concept en inrichting

Zoektocht naar de perfecte koffiekop: waar serveer je koffie in?

Zoektocht naar de perfecte koffiekop: waar serveer je koffie in?

Wat bij het opzetten van een nieuwe horecazaak nog wel eens wordt vergeten, zijn de koffiekopjes, betoogt koffie-expert Joost Leopold. Die kopjes...

Restaurant Selva in Amsterdam

Is jouw horecazaak ook een sterk merk? Deze vijf bedrijven hebben het voor elkaar

Hoe zorg je ervoor dat je horecabedrijf óók een succesvol merk wordt? Hoe profileer je je? Hoe ga je om met de branding en de marketing? Vincent van...

De spoelkeuken van Hanno Groots Café in Delft

Doorschuifvaatwassers voor de horeca vergelijken

Bij het ontwikkelen van een horecabedrijf staat de spoelkeuken meestal niet bovenaan het prioriteitenlijstje. Maar vaatwassers zijn ware werkpaarden....

Opleving aantal bistro's: de kenmerken en deze vijf openden recent

Opleving aantal bistro's: de kenmerken en deze vijf openden recent

Bistro's staan in de belangstelling bij zowel ondernemers als gasten. Niet gek dat er geregeld een nieuwe bistro het licht ziet. Misset Horeca...

Tabú in Leiden is een Latijns-Amerikaanse restaurant en heeft meerdere playlists met verschillende stijlen, zoals bossanova en Braziliaanse muziek. De muziek past bij het concept. Foto: Victor van Leeuwen

Muziek in je horecazaak: do's en don'ts

Hoe hard mag de muziek? En is het nummer sowieso wel de juiste keuze of mag de muziek iets verrassender zijn? Waar moet je allemaal op letten als het...

Wat zijn de 6 P's in de horeca?

Wat zijn de 6 P's in de horeca?

Als startende horecaondernemer moet je bepalen welk soort ondernemer je bent. Een goede mix van de 6 P's wordt essentieel genoemd voor het starten...

Comfort bepaalt de duur van het bezoek. Foto: Kyatcha in Rotterdam

Zo zet je horecainterieur in om gasten te verleiden

Hoe creëer je stopkracht en overtuig je gasten dat ze bij jou naar binnen stappen? En als de gasten binnen zijn, hoe creëer je dan een fijne ervaring...

Parasols van VN-Plu.

Waar let je op bij de aanschaf van een terrasoverkapping?

Zomaar een parasol op het terras is er al lang niet meer bij voor de gemiddelde horecaondernemer. 's Zomers is het terras de omzetmaker van de...

Instagrammable spot The Streetfoodclub in Breda. Foto: Victor van Leeuwen

Hoe kun je je als horecabedrijf online én offline goed presenteren?

Sfeer en decoratie-expert Frans Beekwilder en stylist en ontwerper Marleen Veenhuis geven handvatten om je zaak op een unieke manier te presenteren.

Afscheidingswand van ringen en riemen bij Vondelgym in Amsterdam. Design en foto: Tank in Amsterdam.

18 tips voor (re)stylen horecazaak met weinig geld

Designers komen het vaak tegen: horecaondernemers die een beperkt budget hebben om te (re)stylen, maar wel een compleet nieuwe look en feel willen...