Tips Financieel

Expert over belastingschulden: 'Er zijn vaak opties, maar je moet zélf met plan komen'

Expert over belastingschulden: 'Er zijn vaak opties, maar je moet zélf met plan komen'

De Belastingdienst gaat de coronaschulden direct invorderen van zo'n 27.000 ondernemers, omdat zij nog niet zijn begonnen met terugbetalen óf te ver...

Zo kun je fors energie besparen in de horeca

Zo kun je fors energie besparen in de horeca

Nu de temperatuur daalt, gaan de stookkosten omhoog. Bedrijven merken dat direct in hun portemonnee. Misset Horeca zet de tips voor energiebesparing...

Zo maak je van je crowdfundingsactie een succes

Zo maak je van je crowdfundingsactie een succes

Crowdfunding is al jaren een populaire manier van financieren in de horeca. Ook in het afgelopen jaar zagen we weer verschillende acties succesvol...

Steeds meer bedrijven gebruiken wet WHOA om faillissement te voorkomen

Steeds meer bedrijven gebruiken wet WHOA om faillissement te voorkomen

Steeds meer bedrijven doen een beroep op de wet WHOA om aan een faillissement te ontkomen. Dat blijkt uit gegevens van de Raad voor de rechtspraak en...

Geen financiering van de bank? 20 tips voor alternatieve financiering

Geen financiering van de bank? 20 tips voor alternatieve financiering

Veel horecaondernemers komen vroeg of laat op het punt dat er extra financiële middelen nodig zijn voor uitbreiding of voor het starten van een...

Tip: Kook met de seizoenen. Foto: Gerecht met seizoensgroenten van Sukerieje in Zwolle.

Vijf tips om de kosten van je horecazaak te verminderen

Door de fluctuerende markt is het een moeilijke tijd om je COGS - cost of goods sold - in evenwicht te brengen. Dit zijn directe kosten die je maakt...



Rotterdam - Kaat Mossel heeft een nieuwe gasloze keuken - Chef Ron Hirt aan het werk.

Inzicht in verbruik: 3 tot 5 procent besparen op je energierekening

Een duidelijk inzicht in energie- en gasverbruik leidt in de praktijk vaak tot een besparing van 3 tot 5 procent. Om horecaondernemers te helpen dit...

Foto's: Carola Doornbos Fotografie
Maggy Stroes (l) en Janneke Eerbeek

10 tips om omzet en winst te verhogen

Maggy Stroes en Janneke Eerbeek van horeca-adviesbureau De succes brigade geven 10 tips om de omzet en winst van jouw horecazaak te verhogen.

Energie besparen in cafetaria:  'Laat opbrengsten de doorslag zijn, niet de kosten'

Energie besparen in cafetaria: 'Laat opbrengsten de doorslag zijn, niet de kosten'

Bespaartips voor bakwanden zijn zeer welkom, nu door de stijgende energieprijzen bij cafetariaondernemers de vraag rijst of de transitie van gas naar...

Zo haal je meer rendement uit je wijnkaart

Zo haal je meer rendement uit je wijnkaart

Hoe haal je meer rendement uit je wijnkaart? Volgens experts doe je dat niet alleen door in te spelen op de wensen van de gast maar ook door slimme...