Conceptontwikkeling

Stappenplan starten horecaconcept: van marktonderzoek tot ontwerp
Wanneer je een zaak wilt beginnen, is het raadzaam om vooraf onderzoek te doen. Dat vergroot de kans dat je succes hebt. Weet wat de pijlers van je...

10 zaken in kerken: goddelijke hotspots voor eten, drinken, slapen en feesten + tips
Horecaondernemers zijn vaak op zoek naar een bijzondere locatie voor hun horecaconcept. Een kerk is zo'n unieke plek. Ze liggen centraal in een dorp...

Tips van ondernemers voor het uitbaten van een jaarrond strandpaviljoen
Het runnen van een strandpaviljoen verschilt met het ondernemen van een horecazaak op 'het vaste land'. Eigenaren van strandhoreca die het hele jaar...

Is jouw horecazaak ook een sterk merk? Deze vijf bedrijven hebben het voor elkaar
Hoe zorg je ervoor dat je horecabedrijf óók een succesvol merk wordt? Hoe profileer je je? Hoe ga je om met de branding en de marketing? Vincent van...

Tips van Rein Rambaldo voor het ontwikkelen van een succesvol horecaconcept
Een mooie horecazaak ontwerpen is volgens Rein Rambaldo niet al te ingewikkeld. Het creëren van een succesvol horecaconcept vraagt echter om een heel...

19 tips voor het creëren van een horecaconcept met impact
Met een concept je gast raken. Hoe doe je dat? Hoe creëer je een horecaconcept met impact? 19 tips van horecaechtpaar Tsibo Lin en Céline Lin-Chu....

Met deze 7 design-elementen realiseer je een succesvol interieur
Een bijzonder interieur in een zaak vertelt een verhaal. Zo'n interieur neerzetten, is net als het maken van een recept. 'Je hebt ingrediënten...

Restaurantinterieur: Tips voor de inrichting
Wat komt waar in de zaak als het gaat om restaurant interieur? Hoe gebruik je de beschikbare vierkante meters zo optimaal mogelijk? Tips en tal van...

Opleving aantal bistro's: de kenmerken en deze vijf openden recent
Bistro's staan in de belangstelling bij zowel ondernemers als gasten. Niet gek dat er geregeld een nieuwe bistro het licht ziet. Misset Horeca...

13 tips als je een restaurant vanaf de grond wil opbouwen
Na 3 jaar uitstellen, konden Valerie Jongeneel en Joram Timmerman eindelijk starten met de bouw van het permanente restaurant bij hun suitehotel op...