De Gieser Wildeman
Calorieën op de kaart?
KHN en het Voedingscentrum hebben een online caloriechecker gelanceerd om koks aan te sporen gezonder te koken. Let u al op voedingswaarden en portionering?
KHN en het Voedingscentrum hebben een online caloriechecker gelanceerd om koks aan te sporen gezonder te koken. Let u al op voedingswaarden en portionering?
Villa Hehum. Dat is de naam van de eigen wijn van horecaondernemer én parttime wijnboer Inno Venhorst uit Dodewaard. Hij heeft als enige in Nederland een druivengaard die buitendijks ligt. In winter en voorjaar staan zijn Regentdruiven vaak onder water. In april jongstleden voor het laatst. ‘Mede daardoor en het prachtige najaar in 2001 is de oogst dit jaar erg goed’, is Venhorst blij. ‘Een collega-wijnboer in Wageningen heeft vorst gehad, ik dus niet en dat gaf me twee weken voorsprong. En dat is veel in deze branche.
Matthéus Bleijenberg (36) is directeur van de stichting Wakker Dier. Wakker Dier ontketende dit jaar een actie tegen foie gras in de restaurantwereld. De stichting is tégen de productie van de culinaire lekkernij door middel van het dwangvoederen van ganzen en eenden.
Het notitiebord hangt vol met opdrachtbonnen voor vergaderarrangementen en een aantal partijen voor de komende week. Vooral zaterdag is uitdagend met de laatste dag van de Fruits de Mer-weken in een hopelijk uitverkocht restaurant, het jaarlijks terugkerende lokale culinaire proeffestijn Cornelis Schuyt en een bruiloftsdiner. Horeca Journal volgt het team van De Kersentuin in twee afleveringen langs het banquet.. Aflevering 1: de voorbereidingen van een feest in een vijfsterrenhotel.
<strong>Ingrediënten voor 2 personen: </strong>250 g riblappen 1/2 kleine rode peper 1/2 bouillonblokje 1/2 cm trassi 1 citroen 1 eetlepel tomatenpuree 1 vleestomaat 1 ui 25 g boter 1 blaadje djoeroek poeroet (verkrijgbaar bij de toko)<p></p>
Thee is niet zomaar een drank. Thee staat voor goede smaak, vriendschap en gastvrijheid. Thee biedt troost en is een excuus om bij elkaar te komen. Thee geniet overal ter wereld aanzien en is in vele culturen een vast onderdeel van het dagelijks leven.
Al bezig met de dessertkaart voor het najaar? Denk dan eens aan een nagerecht, waarin u peren van eigen bodem verwerkt. De Nederlandse fruittelers verwachten dit jaar een recordoogst aan peren binnen te halen. Dat meldt het Productschap Tuinbouw. Meer productinformatie over peren en een aantal peerrecepten staan in de Kalender. <a migration="true" href='http://horeca.devel.gx.nl/web/horeca/artikel_start/asp/artnr/1250253/index.html'><strong><u>Naar de Horecakalender...</strong></u></a>
Onlangs hebben we wijnen en gerechten geproefd in restaurant Dining 56 in Arnhem. Dining 56 noemt zich ‘net even iets anders’. Chef-kok/eigenaar Monique Franssen werkt zonder kaart en laat zich leiden door de gast en het seizoen. Een mooie formule die erg aanslaat aan de Rijnkade. Vorige week presenteerde wij haar bijzondere groentepoffer. Deze week zetten wij u alle recepturen voor. <a migration="true" href='http://horeca.devel.gx.nl/web/horeca/artikel_start/asp/artnr/1187724/index.html'><strong>Naar de recepturen...</strong></a>
Een streekgerecht van de eskimo's in het noorden van Canada is de Arctic Char Tartare. Char, de arctische zalmforel, is een fraai gespikkelde vis met een langgerekt lichaam en een platte kop. In Nederland heet hij riddervis.
* Erwtensoep* Goulashsoep* Humkessoep* Pikante winterse maaltijdsoep* Pittige zuurkoolsoep met chorizo* Boerenkool met worst* Hachee met Leidse hutspot* Stamppotje met schnitzelreepjes, pesto en broccoli* kool-wortelstamp met rookworst* Rookworst met spruitjes* Snelle hachee* Roerbak hutspot met pittige speklapjes* Speklapjes met kapucijners* Lasagne van klapstuk met hutspot* Ovenschotel met gehakt, puree en doperwten* Zuurkoolschotel met worst en