Alles over Zorgcatering

MealCompany: coronaproof automaat voor onbemande catering

MealCompany: coronaproof automaat voor onbemande catering

MealCompany uit Nieuwkoop heeft met de Caterer een coronaproof-maaltijdautomaat. Onbemande catering kan in de coronatijd dienen als alternatief of...

Zo maak je een gezonde maaltijd voor ouderen

Zo maak je een gezonde maaltijd voor ouderen

Hoe zorg je ervoor dat ook senioren met minder eetlust voldoende gevarieerd en gezond blijven eten? Het Voedingscentrum sprak met zeven...

Hutten Care & Cure en Bernhoven beter verbonden door corona

Hutten Care & Cure en Bernhoven beter verbonden door corona

De druk op het ziekenhuis in Uden was tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis extreem en ongekend hoog. Ondanks de hectiek en het intense verdriet...

Foto: Koos Groenewold

Ron Zwitserlood maakte overstap van hotel naar de zorg

Lekker eten maakt een mens gezonder én gelukkiger. Ron Zwitserlood werkte een kwart eeuw als maître op hoog culinair niveau bij Landgoed Groot...

Culinair-adviseur adviseert ex-collega's over catering in de zorg

Culinair-adviseur adviseert ex-collega's over catering in de zorg

Martin Ambachtsheer werkte 20 jaar in de keukens van zorgcentra. Werd voorheen op catering in de zorg flink bezuinigd, inmiddels wordt het belang van...

Maasstad Ziekenhuis creëert hotelbeleving door patiënt de regie te geven

Maasstad Ziekenhuis creëert hotelbeleving door patiënt de regie te geven

De naam van het voedingsconcept van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam is Met Aandacht Aan Smaak & Service: MAASS. Vijf keer per dag kan de patiënt...

Pact voor de Ouderenzorg en 'Green Deal' in actie voor gezonde voeding in de zorg

Pact voor de Ouderenzorg en 'Green Deal' in actie voor gezonde voeding in de zorg

Gezonde en duurzame voeding als het 'nieuwe normaal' in de zorg. Met die ambitie starten verschillende organisaties binnenkort initiatieven voor...

Het Diner van Morgen bij Coppert Cress in Monster, als aftrap van het programma De Veldkeuken: aangepaste gerechten met smaaksturing koken.

De Veldkeuken: chefs op ontdekkingsreis naar beter eten in de zorg

Koks in de zorg beschikken niet altijd over genoeg kennis van ingrediënten om de beste maaltijd voor een patiënt te bereiden. Daarom hebben Stichting...

Goede data kunnen hoeveelheid foodwaste flink beperken

Goede data kunnen hoeveelheid foodwaste flink beperken

Al tijdens zijn eerste baantje in de horeca schrok Thomas Luttikhold van de hoeveelheden prima voedsel die werden weggegooid. 'Het probleem van...

'Bij Ipse de Bruggen zijn alle cateringmedewerkers bijzonder'

'Bij Ipse de Bruggen zijn alle cateringmedewerkers bijzonder'

Ipse de Bruggen is de grootste aanbieder van begeleid werken en wonen voor mensen met een beperking in Zuid-Holland. In het bedrijfsrestaurant bij...